Σάββατο, 20 Ιούνιος 2020 13:32

Με πόλο ξεκινούν οι υποχρεώσεις του ΝΟΚ μετά την πανδημία

Γράφτηκε από τον
Με πόλο ξεκινούν οι υποχρεώσεις του ΝΟΚ μετά την πανδημία

Για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης και κολύμβησης προετοιμάζονται τα αντίστοιχα τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Την αρχή στις υποχρεώσεις μετά την πανδημία θα κάνει η ομάδα παίδων της υδατοσφαίρισης, η οποία από 26 έως 28 Ιουνίου θα λάβει μέρος στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος πόλο. Θα ακολουθήσει τον Ιούλιο η ομάδα των εφήβων,που έχει προκριθεί στη δεύτερη φάση (10-12/7).
Οσον αφορά την ανδρική ομάδα πόλο που συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην Α2, το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω της πανδημίας και η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός και να διεξαχθεί μόνο το φάιναλ φορ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας στους δύο ομίλους κατά τη στιγμή της διακοπής.
Συγκεκριμένα στις 4 και 5 Ιουλίου θα παίξουν ο Γ.Σ. Περιστερίου και η ΑΕΚ από τον όμιλο του ΝΟΚ και από τον βόρειο όμιλο ο ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ και ο Βόλος.
Στην κολύμβηση από 25 έως 29 Ιουλίου θα γίνει σε 7 περιφέρειες, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναπτυξιακών ηλικιών..Οι νέες συνθήκες κάνουν πολλούς προπονητές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, καθώς η περιφερειακή διεξαγωγή αλλοιώνει την έννοια του πανελληνίου πρωταθλήματος, αφού σε κάθε κολυμβητήριο επικρατούν διαφορετικές συνθήκες και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός δεν είναι ισάξιος με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν επιμέρους προβλήματα. Το Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στις 5-6/8 σε Νότο στην Αθήνα και στο Βορρά στη Θεσσαλονίκη.

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στις προπονήσεις

Με αφορμή τους αγώνες που έρχονται, ανεβαίνουν και οι ρυθμοί των προπονήσεων για τα τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας "Ο Ποσειδών", μετά βέβαια από την μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν στην χώρα μας εξ’ αιτίας του covid-19. Πρωταρχικός στόχος των υπευθύνων των τμημάτων του ομίλου, είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών των αρμοδίων οργανισμών, ώστε να εξασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η υγεία των αθλουμένων. Να σημειωθεί ότι η επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ξεκίνησε σταδιακά από 25 Μαΐου, όταν ο Δήμος Καλαμάτας παρέδωσε προς χρήση το κολυμβητήριο Πρώτοι ξεκίνησαν προπονήσεις οι αθλητές των αγωνιστικών κατηγοριών κολύμβησης και υδατοσφαίρισης. Από την 1η Ιουνίου εντάχθηκαν και οι αθλητές των προαγωνιστικών κατηγοριών, καθώς επίσης και των ακαδημιών και των τμημάτων άσκησης ενηλίκων (κοινό) με περιορισμένο βέβαια αριθμό αθλητών. Ο αριθμός πάντως σταδιακά διευρύνεται και με το νέο ΦΕΚ 2277Β/14-6-2020 για πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων (50 χ 25), όπως αυτή του κολυμβητηρίου της πόλης μας, δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε 120 άτομα ανά ώρα. Παράλληλα από την Δευτέρα 15/6 παραδόθηκε προς χρήση από τον αθλητικό οργανισμό του δήμου Καλαμάτας η μικρή πισίνα που σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του υπουργείου υγείας επιτρέπεται η χρήση ανά ώρα συνολικά από 24 παιδιά. Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του κολυμβητηρίου γίνεται από υπαλλήλους του δήμου θερμομέτρηση - καταγραφή αθλουμένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Συστηματικοί είναι και οι έλεγχοι της ποιότητας του νερού από τον δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ στην βελτίωση της ποιότητας του νερού της πισίνας έχει βοηθήσει σημαντικά και η τοποθέτηση του αυτοματοποιημένου συστήματος χλωρίωσης που έγινε στις αρχές του έτους. Η καθαριότητα τέλος, τόσο των εξωτερικών χώρων όσο και των αποδυτηρίων την οποία έχουν αναλάβει τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον χώρο γίνεται σύμφωνα με τις νέες οδηγίες και με την χρήση των προβλεπόμενων υλικών καθαρισμού.

Μπακολιάς: Ικανοποιητική η προσέλευση

"Η κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά και προπάντων με ασφάλεια", δηλώνει ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Στάθης Μπακολιάς, ο οποίος εμφανίζεται ικανοποιημένος από την προσέλευση των παιδιών μετά την πανδημία. "Η τήρηση όλων των προβλεπόμενων οδηγιών εξασφαλίζει στα μικρά παιδιά της πόλης μας να έρθουν και αυτό το καλοκαίρι στα καλοκαιρινά προγράμματα του ομίλου να αθληθούν, να μάθουν τα μυστικά της κολύμβησης, να παίξουν πόλο, να γνωρίσουν την μαγεία του υγρού στίβου, κάτω από τις οδηγίες έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών με ασφάλεια. Η μέχρι τώρα προσέλευση των παιδιών είναι ικανοποιητική με αυξητική τάση", λέει αρχικά ο κ. Μπακολιάς και προσθέτει: "Παράλληλα με πολύ καλό σχεδιασμό από την αρχή που ξεκινήσαμε τις προπονήσεις, δημιουργήσαμε μικρότερα και πιο ευέλικτα τμήματα ώστε να μπορούμε πολύ γρήγορα να προσαρμοζόμαστε στις εβδομαδιαίες αλλαγές που ορίζει η ΓΓΑ τηρώντας τα ειδικά πρωτόκολλα για τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης που έχει καταρτίσει η επιστημονική ομάδα της ΚΟΕ και του υπουργείου υγείας και τα οποία καθορίζουν την βαθμιαία και ασφαλή επαναφορά των αθλητών στις προπονήσεις. Σημαντική είναι και η συνεργασία που επιδεικνύουν οι γονείς των παιδιών οι οποίοι σέβονται τις οδηγίες που έχουν δοθεί και παραμένουν εκτός κολυμβητηρίου καθ΄ όλη την διάρκεια των προπονήσεων".

Τμήμα aqua aerobic

Τμήμα aqua aerobic θα έχει από φέτος ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ενήλικων φίλων του. Το τμήμα θα λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη (8 μ.μ. - 9 μ.μ.).Το aqua aerobic είναι άσκηση μέσα στο νερό, έτσι ώστε ο ασκούμενος να μην έχει το φόβο κάποιου τραυματισμού. Αφορά όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από την φυσική κατάσταση του ατόμου. Στοχεύει στη βελτίωση της ισορροπίας, ευλυγισίας, ενδυνάμωσης και στάσης του σώματος, όπως και τον έλεγχο του καθημερινού στρες. Οι ασκήσεις τονώνουν την κάρδιο αναπνευστική αντοχή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ενδείκνυται και για άτομα με προβλήματα στη μέση και στη κίνηση. Λόγω των μέτρων που αφορούν τον covid-19 θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 694-8591107 (κα. Τσάκωνα Βασιλική Έφορος Κολύμβησης). Φορέστε λοιπόν το μαγιό σας και ένα τεράστιο χαμόγελο και ελάτε για "δροσιστική γυμναστική"., αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΟΚ. Για εγγραφές - πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του ομίλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία στο κολυμβητήριο (κα. Βασιλάτου Ιωάννα 6982976813). Λόγω των περιορισμένου αριθμού παιδιών για την αποφυγή συνωστισμού απαιτείται να έρθουν σε συνεννόηση με την γραμματεία για την ώρα που υπάρχουν κενές θέσεις. Να σημειωθεί ότι κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνονται οι τροποποιήσεις στα προγράμματά, σύμφωνα με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς.