Τρίτη, 23 Ιούνιος 2020 13:29

Ο κορονοϊός χάλασε το φιλόδοξο πλάνο για τα “Παπαφλέσσεια”...

Γράφτηκε από τον
Ο κορονοϊός χάλασε το φιλόδοξο πλάνο για τα “Παπαφλέσσεια”...

 

Ο κορονοϊός μεταθέτει για του χρόνου το φιλόδοξο πλάνο που είχαν οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, για τα φετινά “Παπαφλέσσεια”.

Το ενδιαφέρον από ξένους χορηγούς να καλύψουν μεγάλο μέρος των εξόδων και η δεδομένη στήριξη του δήμου, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις ώστε το μίτινγκ στίβου της Καλαμάτας να αποκτήσει μετά από χρόνια την αίγλη του παρελθόντος.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία ωστόσο είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολες και έτσι το μίτινγκ θα κινηθεί και φέτος στα... χαμηλά.

Στις 29 Ιουλίου με Ελληνες αθλητές

Θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο μόνο με Ελληνες αθλητές, με τους διοργανωτές να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν λίγοι ξένοι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι του Μεσσηνιακού μίλησαν χθες για τα “Παπαφλέσσεια”, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι η Καλαμάτα έχει όλες τις προϋποθέσεις αλλά και ο δήμος την διάθεση να κάνει την πόλη ένα προπονητικό κέντρο. Σημείωσε το ενδιαφέρον ξένων αθλητών να έρθουν στην πόλη για προετοιμασία, την δεδομένη στήριξη του δήμου στον αθλητισμό καθώς και την φιλοδοξία να αποκτήσουν ξανά τα “Παπαφλέσσεια” την αίγλη του παρελθόντος. Οσον αφορά τους αθλητικούς χώρους, τόνισε πως έχουν γίνει ήδη και θα γίνουν και άλλες μεγάλες προσπάθειες καθώς και ότι θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες οι παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες ώστε το Δημοτικό Στάδιο να είναι έτοιμο για τα “Παπαφλέσσεια” “που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλλουν σε μεγάλο βαθμό την πόλη”.

Ο επί σειρά ετών προπονητής και παράγοντας του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος, που εκπροσώπησε και τον ΣΕΓΑΣ, στάθηκε στην σημαντική στήριξη του δήμου Καλαμάτας και προσωπικά του δημάρχου και επισήμανε ότι, αν δεν ήταν η πανδημία, φέτος το μίτινγκ θα ήταν πολύ αναβαθμισμένο και θα θύμιζε μέρες του παρελθόντος.

“Μας τα χάλασε ο κορονοϊός”, τόνισε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό πως σε μια περίοδο άλλα παραδοσιακά μίτινγκ της χώρας έχουν ακυρωθεί, η Καλαμάτα κρατά ζωντανά τα “Παπαφλέσσεια”.

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος θυμήθηκε το 1996 που το μίτινγκ απέκτησε διεθνή χαρακτήρα και είχε μεγάλα ρεκόρ και τόνισε πως ήταν ευκαιρία να γίνει το ίδιο και φέτος.

Σημείωσε επίσης ότι χρειάζονται ανακαίνιση οι εγκαταστάσεις της πόλης και ότι ο δήμος πρέπει να στηρίξει τον αθλητισμό.

Ο Μεσσήνιος πρώην πρωταθλητής Λούης Τσάτουμας, που πλέον είναι προπονητής του Μεσσηνιακού, επισήμανε με τη σειρά του ότι φέτος είχε προγραμματιστεί να έρθουν μεγάλοι ξέοι αθλητές, αλλά η πανδημία αλλάζει το πλάνο. Ενώ σημείωσε ότι τα “Παπαφλέσσεια” θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό τεστ για τους Ελληνες πρωταθλητές της Εθνικής Ομάδας. “Στο μέλλον ελπίζουμε ότι θα γίνουν πολύ καλύτερα πράγματα και το μίτινγκ θα φτάσει εκεί που ήταν, ένα υψηλού επιπέδου διεθνές μίτινγκ”, κατέληξε ο Τσάτουμας.