Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 18:11

Το Σάββατο θα γίνει ο Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Το Σάββατο θα γίνει ο Γύρος της Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διοργανώσει τον 14ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας 10.000 μ. για ενήλικες δρομείς και των παράλληλων αγώνων του δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ  και του παιδικού αγώνα 2 χλμ.        

                                      
Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ.
Η νέα διαδρομή, γρήγορη και επίπεδη ξεκινά από την κεντρική πλατεία, περνώντας δίπλα από το πάρκο με κατεύθυνση την παραλία και αναστροφή στο 5ο χλμ. στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και με τερματισμό ξανά στην κεντρική πλατεία.
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10.000μ. Σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθεί  αναμνηστικό μετάλλιο και τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν κατηγορίες ανά 10ετία, κληρώσεις δώρων για παιδιά αλλά & για μεγάλους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr, θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 24/04.

Η ανακοίνωση
του ΣΔΥΜ

Ο ΣΔΥΜ με ανακοίνωση του αναφέρεται στις λεπτομέρειες του αγώνα.
«Εκ μέρους του ΣΔΥ Μεσσηνίας και των συνδιοργανωτών της Περφιερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δήλωση συμμετοχής σας και σας περιμένουμε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές, σε μία πανέμορφη και γρήγορη διαδρομή. Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στον αγώνα δρόμου των 10 χλμ., αλλά και η ευχάριστη έκπληξη της μεγάλης συμμετοχής στο δυναμικό βάδισμα 10 χλμ και των παιδιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως "Ο Αγώνας της Πόλης μας. Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών του αθλητικού και μη χώρου, που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, όπως και αυτή των χορηγών επικοινωνίας στην προσφορά τους για τη διάδοση του αγώνα.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ), συνεχίζοντας την προσπάθεια του ΣΔΥ Μεσσηνίας να αφιερώνει για 3η χρονιά τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (το 2012 τρέξαμε για τα παιδιά με αυτισμό και το 2013 για τα παιδικά χωριά S.O.S).
Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Κεντρική Πλατεία από τις 15:00 ΕΩΣ 18:00 (περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα έως τις 18:00) καταβάλλοντας 5 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ τα οποία θα διατεθούν για ανάγκες του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας. Φοιτητές – μαθητές Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στα 2χλμ. Μετά τις 18:00 δεν θα γίνεται καμία εγγραφή
Οι εκπρόθεσμοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα χωρίς καμία υποχρέωση από την οργανωτική επιτροπή.
Θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής, το οποίο θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα με την βοήθεια των εθελοντών.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ. στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από την πύλη χρονομέτρησης.
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στο 5ο χλμ. (θα υπάρχει και ενεργειακό ποτό σε ποτήρι)  και στα 7,5 χλμ.

Πρόγραμμα αγώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων (θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων).
17:45 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ
18:30 Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ. (πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά).
18:35 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
19:00 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
19:45 Απονομές στους νικητές του αγώνα και στις κατηγορίες
19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
20:30 Λήξη 14ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας