Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2020 19:33

Μαραθώνιος Αθήνας: Άνοιξαν οι εγγραφές, μεγάλο το ενδιαφέρον των δρομέων

Γράφτηκε από τον
Μαραθώνιος Αθήνας: Άνοιξαν οι εγγραφές, μεγάλο το ενδιαφέρον των δρομέων

Άνοιξαν επίσημα σήμερα οι εγγραφές για τον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Σε μια εκδήλωση στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ με την παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας, Κώστα Παναγόπουλου, του γενικού γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή, και της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, Άννας Ροκοφύλλου, δόθηκε η επίσημη έναρξη των εγγραφών.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τον 38ο ΑΜΑ είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς τα πρώτα 8 λεπτά 1.000 δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ήδη την πρώτη ώρα είχαν ξεπεράσει τις 3.300.

«Είναι σημαντική στιγμή για εμάς. Είναι θετική στιγμή, γιατί προφανώς η λήψη των σωστών και εγκαίρων μέτρων, η συνέπεια των Ελλήνων, αλλά και η έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιτρέπει στον ΣΕΓΑΣ να εκκινήσει τον αγώνα.

Έναν αγώνα διαφορετικό με μικρότερες συμμετοχές, με τήρηση αποστάσεων, με συνεπέστατη τήρηση μέτρων ασφαλείας και μια στιγμή σημαντικότερη από άλλα χρόνια, όχι γιατί θα δώσει θετικό μήνυμα ενάντια στον ιό και συνέπειας στην τήρηση των μέτρων, αλλά γιατί συνδέει με ξεχωριστό τρόπο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Σε αυτόν τον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα, όπου το 1896 γεννήθηκε ο Μαραθώνιος, εδώ το 2020 θα αναγεννηθεί ο Μαραθώνιος δρόμος, αφού ο αγώνας μας θα είναι ο μεγαλύτερος του 2020 μετά την πανδημία. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται γι' αυτή την προσπάθεια.

Να καλέσω τους δρομείς να ενημερωθούν για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και φυσικά να τους καλέσω να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Η κα Ροκοφύλλου είπε: «Εκ μέρους του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη και του Δήμου Αθηναίων, είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ και θα εγκαινιάσουμε τον Μαραθώνιο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουμε. Ο Δήμος όπως πάντα θα είναι κοντά στον ΣΕΓΑΣ, τόσο για τον Μαραθώνιο όσο και για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος προηγείται χρονικά».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ