Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020 12:51

ΕΥΚΛΗΣ: 7ος ο Πετρακόπουλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ατομικά ρεκόρ για Σταμάτη, Ρήγα και Μυστριώτη

Γράφτηκε από τον


Την 7η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Πετρακόπουλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου μάστερς, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αιδηψού και των Τοπικών Φορέων.


Ο αθλητής του Ευκλή έτρεξε μεταξύ 200 αθλητών στην κατηγορία του (μάστερ Α’) και κατάφερε να διακριθεί, παίρνοντας την 7η θέση και την 14η στη γενική κατάσταση. Ακόμα οι Παντελής Σταμάτης, Νίκος Ρήγας και Βασίλης Μυστριώτης σημείωσαν ατομικά ρεκόρ. Το τμήμα της αγωνιστικής ποδηλασίας του Ευκλή εκπροσωπήθηκε στην Εύβοια με τους παραπάνω τέσσερις αθλητές. Την πρώτη μέρα στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, των 19,5 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την λίμνη Ευβοίας, έτρεξε ο υπεύθυνος του τμήματος Παντ. Σταμάτης στην κατηγορία του (μάστερ Β΄), όπου πέτυχε ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη 12άδα. Τη δεύτερη μέρα στον αγώνα αντοχής, των 106 απαιτητικών χλμ. (απότομες ανηφόρες και κατηφόρες) στα Λουτρά Αιδηψού με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης, έλαβαν μέρος πάνω από 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:30 το πρωί. από τον βουλευτή Ευβοίας της Ν. Δημοκρατίας, ιατρό και ποδηλάτη Σπύρο Πνευματικό. Οι καλαματιανοί ποδηλάτες, Σταμάτης και Ρήγας, όπως μας δήλωσαν, έτρεξαν στην κατηγορία τους (μάστερ Β') πετυχαίνοντας αμφότεροι προσωπικά ρεκόρ. Ο Πετρακόπουλος έτρεξε όπως προαναφέραμε, μεταξύ 200 αθλητών στην κατηγορία του (μάστερ Α΄) καταλαμβάνοντας την 7η θέση και την 14η στην γενική κατάταξη.
Τέλος ο πολύπειρος Βασίλης Μυστριώτης (60 + ετών) αγωνίστηκε στην κατηγορία μάστερ Γ΄ κάνοντας μάλιστα εξαιρετική επίδοση και δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους αθλητές πως η αγάπη, η πειθαρχία , ο ζήλος και το ήθος είναι χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε αθλητής ανεξάρτητου ηλικίας !   Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των αθλητών του Ευκλή είναι στις 19 Ιουλίου, στον προγραμματισμένο ποδηλατικό αγώνα στην Νεμέα.