Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 18:35

Για όλο τον κόσμο ο 14ος Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Για όλο τον κόσμο ο 14ος Γύρος της Καλαμάτας

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με τον κόσμο της Καλαμάτας και όχι μόνο, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διοργανώσουν τον 14ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας 10.000 μ. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει παράλληλους αγώνες δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ αλλά και παιδικού αγώνα 2 χλμ., θα απευθύνεται δηλαδή σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητου ηλικίας και φύλλου.          

                                                          
Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο και θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., μαζί με τον αγώνα των παιδιών. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης μισή ώρα νωρίτερα. Στις 5.45 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας του δυναμικού βαδίσματος. Όσοι πρόκειται να συμμετέχουν πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία από τις 5.15 μ.μ.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ), συνεχίζοντας την προσπάθεια του ΣΔΥ Μεσσηνίας να αφιερώνει για 3η χρονιά τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (το 2012 έτρεξαν για τα παιδιά με αυτισμό και το 2013 για τα παιδικά χωριά S.O.S). Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και του δυναμικού βαδίσματος (τα οποία θα διατεθούν για ανάγκες του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας) και δωρεάν για τον αγώνα των παιδιών.
Η φετινή διαδρομή θα είναι γρήγορη και επίπεδη. Ξεκινά από την κεντρική πλατεία, περνώντας δίπλα από το πάρκο με κατεύθυνση την παραλία και αναστροφή στο 5ο χλμ. στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και με τερματισμό ξανά στην κεντρική πλατεία.
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10.000μ. Σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθεί  αναμνηστικό μετάλλιο και τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν κατηγορίες ανά 10ετία, κληρώσεις δώρων για παιδιά αλλά & για μεγάλους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και αύριο Παρασκευή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.
Οι εκπρόθεσμοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα χωρίς καμία υποχρέωση από την οργανωτική επιτροπή.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ. στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από την πύλη χρονομέτρησης.
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στο 5ο χλμ. (θα υπάρχει και ενεργειακό ποτό σε ποτήρι)  και στα 7,5 χλμ.

Κάλεσμα στον κόσμο
από τους διοργανωτές

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν σήμερα Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο (φωτό), όπου κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρών στην μεθαυριανή γιορτή του αθλητισμού.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νικάς τόνισε: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός. Θα γίνουν τρεις αγώνες και θα συμμετέχουν δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε το ΣΔΥΜ για το ότι διοργανώνει τον αγώνα για 14η φορά. Θα έρθουν πάνω από 500 αθλητές στην πόλη. Αυτό σημαίνει οικονομική στήριξη της πόλης και των επιχειρήσεων. Ο αγώνας αποτελεί επίσης παράδειγμα για τα παιδιά και τους δίνει το μήνυμα ότι πρέπει να γυμνάζονται».
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και πρώτος πρόεδρος του ΣΔΥΜ Θοδωρής Σταυριανόπουλος σημείωσε· «Η περιφέρεια θεωρεί υποχρέωση της να συμμετάσχει στηρίζοντας το 14ο Γύρο Καλαμάτας. Εκτιμά ότι είναι ένα αθλητικό δρώμενο που προβάλλει την άθληση αλλά και την πόλη. Στις μέρες ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές συνήθειες επιβάλλουν το μαζικό αθλητισμό. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και συγχαρητήρια στο ΣΔΥΜ».
Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης από την πλευρά του τόνισε:
«Καλούμε τον κόσμο στον αγώνα της πόλης που είναι αφιερωμένος στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας. Ο ΣΔΥΜ συνεχίζει να αφιερώνει σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τον αγώνα. Το σημαντικό είναι ότι το 80% των συμμετεχόντων θα είναι Καλαματιανοί. Θα έρθουν ωστόσο δύο πούλμαν από την Αθήνα και ένα από την Πάτρα καθώς και δρομείς από άλλες περιοχές».
Η Ιωάννα Καραμήτρη (διοικητικά υπεύθυνη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) σημείωσε:
«Ευχαριστούμε το ΣΔΥΜ που αφιερώνει τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Φέτος το κέντρο μας προσέγγισε τον ΣΔΥΜ και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Τα μέλη μας θα έχουν ενεργό συμμετοχή στον αγώνα. Ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνεται να μεταφέρουμε τις ιδέες που εκπροσωπούμε».
Η Χριστίνα Μακρίδη (επιστημονικά υπεύθυνη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) τόνισε:
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ενεργός συμμετοχή των μελών μας στον αγώνα. Τα μέλη μας κατασκεύασαν τα μετάλλια που θα δοθούν στους αθλητές ενώ κάποια άλλα μέλη θα τρέξουν στον αγώνα».
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιώργος Μιχαλάκης σημείωσε: «Θα έχουμε αριθμό ρεκόρ με 500 συμμετοχές. Το δυναμικό βάδισμα θα γίνει για πρώτη φορά και έχουμε ήδη 200 συμμετοχές. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών για το γεγονός ότι θα κλείσουν οι δρόμοι την ώρα διεξαγωγής του αγώνα».
Τέλος, το μέλος του δ.σ. του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος τόνισε: «Φαίνεται ότι η Καλαμάτα δεν τραβάει μόνο τους τουρίστες αλλά και τους αθλητές. Θα έρθουν πολλοί φίλοι από άλλες περιοχές και θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Στόχος του αγώνα του δυναμικού βαδίσματος είναι να βγουν όλοι συμπολίτες μας στους δρόμους και να βρουν το νόημα της άθλησης και να ξεφύγουν από τα προβλήματα τους. Ο αγώνας θα είναι μια διαφήμιση για την πόλη. Θα υπάρχουν πολλά δώρα για τα παιδιά», κατέληξε ο Χρ. Μπένος.

Πρόγραμμα αγώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων (θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων).
17:45 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ
18:30 Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ. (πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά).
18:35 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
19:00 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
19:45 Απονομές στους νικητές του αγώνα και στις κατηγορίες
19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
20:30 Λήξη 14ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας