Σάββατο, 26 Απρίλιος 2014 07:19

Σήμερα τρέχει όλη η Καλαμάτα - στην κεντρική πλατεία η έναρξη του γύρου της πόλης

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διοργανώσουν και φέτος τον 14ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας 10.000 μ.


Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει παράλληλους αγώνες δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ αλλά και παιδικού αγώνα 2 χλμ., θα απευθύνεται δηλαδή σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητου ηλικίας και φύλλου.                                                                    
Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο και θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., μαζί με τον αγώνα των παιδιών. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης μισή ώρα νωρίτερα. Στις 5.45 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας του δυναμικού βαδίσματος. Όσοι πρόκειται να συμμετέχουν πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία από τις 5.15 μ.μ.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ), συνεχίζοντας την προσπάθεια του ΣΔΥ Μεσσηνίας να αφιερώνει για 3η χρονιά τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (το 2012 έτρεξαν για τα παιδιά με αυτισμό και το 2013 για τα παιδικά χωριά S.O.S). Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και του δυναμικού βαδίσματος (τα οποία θα διατεθούν για ανάγκες του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας) και δωρεάν για τον αγώνα των παιδιών.
Η φετινή διαδρομή θα είναι γρήγορη και επίπεδη. Ξεκινά από την κεντρική πλατεία, περνώντας δίπλα από το πάρκο με κατεύθυνση την παραλία και αναστροφή στο 5ο χλμ. στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και με τερματισμό ξανά στην κεντρική πλατεία.
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10.000μ. Σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθεί  αναμνηστικό μετάλλιο και τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν κατηγορίες ανά 10ετία, κληρώσεις δώρων για παιδιά αλλά & για μεγάλους.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ. στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από την πύλη χρονομέτρησης.
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στο 5ο χλμ. (θα υπάρχει και ενεργειακό ποτό σε ποτήρι)  και στα 7,5 χλμ.

Πρόγραμμα αγώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων (θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων).
17:45 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ
18:30 Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ. (πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά).
18:35 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
19:00 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
19:45 Απονομές στους νικητές του αγώνα και στις κατηγορίες
19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
20:30 Λήξη 14ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας