Τρίτη, 21 Ιούλιος 2020 17:42

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ: Ζητά χώρο στην Καλαμάτα για τα αγωνίσματα των ρίψεων

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη θέση (με επίδοση 43,58 μέτρα) στη σφυροβολία κατέκτησε ο Γιώργος Σαρλής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ 16 που έγινε στην Πάτρα στις 11-12 Ιουλίου.

Με αφορμή την επιτυχία του 16χρονου αθλητή, ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας χώρου για τα αγωνίσματα ρίψεων στην Καλαμάτα, καθώς ο αθλητής του συλλόγου είναι αναγκασμένος να πηγαίνει στην Τρίπολη για προπόνηση. Διότι εκεί είναι ο κοντινότερος κλωβός ρίψεων και εκεί διαμένει ο εξαιρετικός προπονητής Κώστας Δρακόπουλος.
Να σημειωθεί ότι ο Σαρλής που είναι μαθητής της τρίτης τάξης του γυμνασίου, είχε την πρώτη επαφή με τη σφυροβολία το Νοέμβριο του 2019 και μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα και με ελάχιστες προπονήσεις, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής.
Στις προπονήσεις ο νεαρός αθλητής κάνει ρίψεις στα 50 μέτρα, που σημαίνει ότι η προοπτική του είναι λαμπρή.
“Μήπως είναι αυτή η ιστορία ένα καλό επιχείρημα ώστε οι υπεύθυνοι φορείς της Καλαμάτας να συνεργαστούν για να δημιουργηθεί το συντομότερο μια εγκατάσταση για τα αγωνίσματα των Ρίψεων (σφυροβολία και δίσκος)”, αναρωτιούνται οι άνθρωποι του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 και προσθέτουν: “ Άλλωστε ο στίβος δεν αποτελείται μόνο από τα αγωνίσματα του τρεξίματος και των αλμάτων, που είναι τα πιο δημοφιλή. Υπάρχουν νέοι που έχουν προσόντα και σωματότυπο που ταιριάζουν στις ρίψεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν είναι εφικτό να προπονηθούν κάπου. Ας ευχηθούμε άμεσα να αλλάξει αυτή η συνθήκη, γιατί η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία έχει νέους και νέες που μπορούν να διακριθούν. Πιο σημαντικό είναι ότι και αυτά τα ΄δυνατά΄ παιδιά θα νιώσουν ευπρόσδεκτα στο στάδιο, μιας και μέχρι τώρα αισθάνονται ότι δεν υπάρχει κάτι που να τους ταιριάζει. Η ιστορία του Γιώργου μπορεί να αποτελέσει το καλό παράδειγμα, που ίσως προσελκύσει και άλλα παιδιά στην άθληση ως τρόπου ζωής, με οφέλη κυρίαρχα, όπως την ενδυνάμωση της υγείας”.