Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014 12:53

Ενθουσιασμός στο ΣΔΥΜ για το Γύρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Η απόλυτη οργανωτική επιτυχία και το ρεκόρ συμμετοχών στο φετινό Γύρο της Καλαμάτας που έγινε το περασμένο Σάββατο, γέμισαν με ικανοποίηση τους ανθρώπους του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο σύλλογος της Μεσσηνίας με ανακοίνωση του κάνει τον απολογισμό του φετινού δρόμου.


«Με το σύνθημα «Aγώνας της πόλης μας» διοργανώθηκε ο14ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας το Σάββατο 26/4 στις 18:30, αφιερωμένος στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και με σκοπό να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το μαζικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για όλους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς συνολικά 635 δρομείς και βαδιστές τερμάτισαν στο μεγάλο αγώνα και σε αυτόν του δυναμικού βαδίσματος ενώ τα μικρά παιδιά με τους γονείς ξεπέρασαν τους 400!
Όλα ξεκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας που γέμισε από αθλητές, παιδιά και μουσική, ήταν πραγματικά μια γιορτή. Παρόντες ο ΣΔΥΜ επικοινωνιακά και οργανωτικά, καθώς και o Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζοντας το όλο εγχείρημα. Οι χορηγοί μας υπερβαίνοντας την οικονομική στενότητα των καιρών, εξασφάλισαν την υλική υποδομή του αγώνα, τα ΜΜΕ παρόντα στη στήριξη και στην διάδοση του αγώνα. Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Διασωστών Καλαμάτας δικαιολόγησαν για άλλη μια φορά το όνομα τους. Η τροχαία ρύθμιζε άψογα την κίνηση η οποία είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα και ευχαριστούμε τους φίλους οδηγούς για την κατανόηση που έδειξαν. Το ασθενοφόρο παρών και έτσι η εκκίνηση δόθηκε πρώτα για το νέο αγώνα του δυναμικού βαδίσματος στις 17:50 και στη συνέχεια στο μεγάλο αγώνα στις 18:30 κάτω από τις επευφημίες όλων. Τελευταία δόθηκε η εκκίνηση του μικρού αγώνα των παιδιών, που έφθασαν μέχρι τη μέση του πανέμορφου πάρκου και γύρισαν ξανά στην Πλατεία με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους για να πάρουν τα αναμνηστικά τους. Στον αγώνα των παιδιών συμμετείχαν και παιδιά από το ΚΕΦΙΑΠ, κερδίζοντας το ζεστότερο χειροκρότημα και δίνοντας μηνύματα δύναμης, αλληλεγγύης και ισότητας.
Στο μεγάλο αγώνα, το 1ο χλμ πέρασε δίπλα στο πάρκο και σε συνδυασμό με το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης όλα είχαν την δική τους ομορφιά, έπειτα 4 χλμ παραλιακά στη Ναυαρίνου όπου η θαλάσσια αύρα και το χειροκρότημα του κόσμου από τα παρακείμενα καφέ κράτησε αμείωτη την ενεργητικότητα των αθλητών. Στο 5ο χλμ  οι δρομείς πραγματοποίησαν αναστροφή και πέρασαν πάλι από την παραλία της πόλης , με κατεύθυνση την πλατεία σε μια επίπεδη και γρήγορη διαδρομή. Οι εθελοντές από τον αδελφό σύλλογο του ΕΟΣ Καλαμάτας και όχι μόνο, βαθειά ανθρώπινοι και αλληλέγγυοι τροφοδοτούσαν με χαμόγελο και ενθαρρυντικά λόγια τους αγωνιζόμενους. Η γοητεία της διαδρομής διαφυλάχθηκε ιδανικά από την Τροχαία Καλαμάτας και οδήγησε στον τερματισμό με τον πραγματικά πολύ κόσμο που υποδεχόταν τον ένα αθλητή μετά τον άλλο με ζεστό χειροκρότημα και ενθουσιασμό. Οι πολίτες της πόλης ήταν παρόντες και στο φετινό ραντεβού, μακριά από τον καναπέ τους και κόντρα στα μηνύματα των καιρών βρέθηκαν στην πλατεία για να γιορτάσουν το αθλητικό γεγονός της πόλης.
Το γιορτινό κλίμα έφτασε στην κορύφωσή του με τις απονομές καθώς και όλο τον κόσμο να απολαμβάνει αυτές τις στιγμές με χαμόγελα και να μοιράζεται τις εμπειρίες του. Αγωνιστικά ο Γιώργος Καραβίδας (ΑΕΚ, Marathon Club) οδήγησε την κούρσα και ξεχώρισε από την αρχή, ενώ ακολούθησαν οι Αμπτάλλα Ταννούς (Εθνικός ΓΣ) και Νικόδημος Νικολακέας (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Χρύσα Σταματοπούλου, Ελένη Εξερτζόγλου και Γιώτα Χριστοπούλου του ΣΔΥ Μεσσηνίας.
Ο αριθμός συμμετοχών και η οργανωτική επιτυχία του αγώνα ήταν απλώς αποτέλεσμα της κατάθεσης της ψυχής μας.
Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας συγκινημένος, σας ευχαριστεί όλους και σας περιμένει στις 25/4/2015 στον 15ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.