Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014 13:02

Το 1ο Night Run στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Το 1ο Night Run θα διοργανώσει στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός το Σάββατο 10 Μαΐου. Πρόκειται για μια νυχτερινή δραστηριότητα άθλησης, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, που θα διεξαχθεί με την συμβολή ατομικών φακών κεφαλής. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και εντυπωσιακό γεγονός, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.


Το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, η οποία έχει την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Στη διοργάνωση θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές από την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Η έναρξη των δραστηριοτήτων θα γίνει λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας στις 8.30 μ.μ.. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο στις 8 μ.μ., προκειμένου να λάβουν τις τελικές οδηγίες και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ομαδικής προθέρμανσης.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για όσους μετάσχουν. Όλοι, από 5 μέχρι …85 ετών, αλλά και μικρότεροι ή μεγαλύτεροι από αυτούς, καλούνται να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή διαδικασία που συνδυάζει την άθληση και την ψυχαγωγία, τρέχοντας είτε βαδίζοντας.

Οι δύο διαδρομές

Θα υπάρχουν δύο εναλλακτικές διαδρομές. Αυτή που απευθύνεται στα παιδιά, των 2 χιλιομέτρων, αλλά και εκείνη που αφορά πιο προχωρημένους και είναι 5 χιλιομέτρων. Και οι δύο διαδρομές έχουν ως αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης. Η διαδρομή των 2 χιλιομέτρων κατεβαίνει την οδό Αριστομένους, περνάει μέσα από το Πάρκο Σιδηροδρόμων, και επιστρέφει πάλι στην πλατεία μέσω του ποδηλατοδρόμου της Αριστομένους. Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων κατεβαίνει την Αριστομένους, διέρχεται το Πάρκο Σιδηροδρόμων, κατευθύνεται μέχρι το «Πανελλήνιον» στο λιμάνι και επιστρέφει στην πλατεία από τον ίδιο δρόμο.

Οι πρόσθετες δραστηριότητες

Το μενού των δραστηριοτήτων δεν περιορίζεται στους δρόμους των 2 & 5 χιλιομέτρων. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε «αθλητικούς στίβους μάχης» και σε πολυσύνθετες σκυταλοδρομίες παιγνιώδους μορφής. Όλοι όσοι μετάσχουν, θα λάβουν μέρος σε ομαδικό πρόγραμμα zumba που θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες εξειδικευμένης ομάδας από τη σχολή χορού Fame. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση δωροεπιταγών. H εκδήλωση θα υποστηρίζεται σε όλη την διάρκεια της από disc jockey. Οι φακοί κεφαλής και ο αριθμός διατίθενται από το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού στο Δημοτικό Στάδιο (Δευτέρα έως και Παρασκευή 4-7 μ.μ.) και στα καταστήματα Cosmos (ώρες λειτουργίας καταστημάτων). Το ίδιο ισχύει και για την παραλαβή δηλώσεων συμμετοχής. Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής/ παραλαβής του πακέτου εξοπλισμού (δήλωση, φακός, αριθμός) μπορεί να πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, μέχρι τις 8 μ.μ., στο χώρο εκκίνησης του νυχτερινού αγώνα (γραμματεία). Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 ευρώ.