Τρίτη, 11 Αύγουστος 2020 12:19

Σημαντική συνεργασία του Ακρίτα με τη “Διάπλαση”

Γράφτηκε από τον

Μια σημαντική συνεργασία με Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Διάπλαση” ξεκίνησε ο Ακρίτας Καλαμάτας.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Παπαδόπουλος, η “Διάπλαση” θα είναι “σύμβουλος υπηρεσιών υγείας του συλλόγου”.

Σημειώνει επίσης ότι για τη νέα συνεργασία του Ακρίτα ότι “το πλαίσιο του φετινού αναβαθμισμένου προπονητικού και κοινωνικού προγράμματος του συλλόγου έρχεται η συνεργασία με τον όμιλο “Διάπλαση” για να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες υγείας στα μέλη του συλλόγου παιδιά και ενήλικες. Μέσα από δράσεις όπως επιμορφωτικά σεμινάρια θα αναδείξουμε την υγεία ως κυρίαρχη αξία η οποία σχετίζεται άμεσα με την άθληση και τη διατροφή.

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Διάπλαση” στην Καλαμάτα, είναι μια εξειδικευμένη κλινική αποκατάστασης ατόμων με κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα, μετά από ασθένεια, τραυματισμό ή ατύχημα. Κύριος στόχος των προγραμμάτων αποκατάστασης στη “Διάπλαση” είναι η βελτίωση της κινητικής και λειτουργικής αυτονομίας του κάθε ασθενούς με σκοπό την επανένταξη στην καθημερινότητα του και τη διατήρηση υψηλής ποιότητας ζωής. Το Κέντρο βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία έκτασης 12 στρεμμάτων και στεγάζεται σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις επιφάνειας 5.000 τ.μ. Έχει σχεδιαστεί, εξοπλιστεί και λειτουργεί με βάση τα πιο σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα, με αποτέλεσμα να συνδυάζει την εργονομία, τη λειτουργική αποτελεσματικότητα αλλά και την άριστη αισθητική. Στη “Διάπλαση” υπάρχει η δυνατότητα να νοσηλευτούν 97 ασθενείς στις 3 εξειδικευμένες κλινικές Ιατρικής Αποκατάστασης.

Η Διεπιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης της Διάπλασης καθοδηγείται από τον Επιστημονικό Διευθυντή, ειδικευμένο Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Επιπλέον, συμμετέχουν και παρακολουθούν τους ασθενείς σε καθημερινή βάση ιατρός παθολόγος, νευρολόγος και καρδιολόγος. Οι πτέρυγες αποκατάστασης στελεχώνονται σε 24ωρη βάση με ειδικευμένους εφημερεύοντες ιατρούς ενώ υπάρχει και συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Η Διεπιστημονική ομάδα απαρτίζεται από φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, υδροθεραπευτές, γυμναστές, ψυχολόγους και διατροφολόγους.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Β Πάροδος Αρτέμιδος, Καλαμάτα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 44700 Ε-mail. info@diaplasis.eu Web. www.diaplasis.eu

Το χορηγικό πρόγραμμα του συλλόγου Ακρίτας Στίβος Καλαμάτας περιλαμβάνει ανταποδοτικά οφέλη στις εταιρίες, με σεβασμό στην υποστήριξη που παρέχουν. Οι χορηγίες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον σύλλογο να αναδείξει ακόμα περισσότερους αθλητές και πρωταθλητές από τη Μεσσηνία, αλλά και να μπορεί να προπονεί και να γυμνάζει ακόμη πιο πολλά παιδιά και ενήλικες ‘θωρακίζοντας’ έτσι την υγεία τους.

Εντός Αυγούστου θα παρουσιάσουμε και το έντυπο περιοδικό Αθληση και Υγεία που δίνει επιπλέον δυνατότητες οικονομικών καταχωρήσεων”.

(για πληροφορίες Πέτρος Παπαδόπουλος 6944 204473).

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ