Τρίτη, 18 Αύγουστος 2020 15:05

Αγώνας δρόμου το Σάββατο στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Αγώνας δρόμου το Σάββατο στη Μεσσήνη

Αγώνας δρόμου με την επωνυμία “Στα χνάρια της ιστορίας” θα γίνει αυτό το Σάββατο στη Μεσσήνη, σύμφωνα βέβαια με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει για πρώτη φορά έναν τέτοιο αγώνα, με την συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης και έχοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.
\Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο δρομικό γεγονός στη Μεσσηνία μετά την καραντίνα λόγω κορονοϊού και ο ΣΑΜ έχει σχεδιάσει δύο αγώνες (5 και 20 χιλιομέτρων. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Γιάννη Πουλάκο (τηλ: 6945003291) και Γιώργο Ψαλίδα (τηλ: 6974061582). Το κόστος είναι 10 ευρώ για τα 20 χιλιόμετρα και 3 ευρώ για τα 5 χιλιόμετρα.
Ο αγώνας των 20 χιλιομέτρων αναφέρεται στην ιστορία. Συνδέει την αρχαία, την πόλη του Αριστομένη, με τη νέα Μεσσήνη η το Νησί όπως αγαπούν να την ονομάζουν οι Μεσσήνιοι. Ξεκινά από την πλατεία του Ανω Μαυροματίου (Αρχαία Μεσσήνη ή Ιθώμη) στις 6 το απόγευμα. Εκεί η υψομετρική δείχνει 394μ. Η διαδρομή «σπρώχνει» τους δρομείς να τρέξουν γρήγορα γιατί έως και τα 8300μ είναι κατηφορική (downhill). Σε αυτό το χιλιομετρικό σημείο, στο Αριστοδήμειο, το υψόμετρο είναι 42, δηλαδή μείον 352μ!!! Ακολουθεί το πεδινό τμήμα, ολίγον κατηφορικό και κυρίως επίπεδο. Διέρχεται από τα χωριά Εύα, Τρίοδο, Καρτερόλι και καταλήγει στην πλατεία της Μεσσήνης. Προβλέπονται τέσσερις σταθμοί υποστήριξης/τροφοδοσίας με νερό και τζελ (4ο-8ο-12ο και 16ο χλμ). Θα τιμηθούν οι έξι πρώτοι άνδρες και γυναίκες με έπαθλα. Ολοι οι τερματίζοντες παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και τεχνικό t-shirt.
Ο «μικρός» αγώνας, αυτός των 5χλμ ξεκινά στις 7 το απόγευμα και τερματίζει στην πλατεία του Νησιού. Η διαδρομή θεωρείται πανεύκολη για όλους και γρήγορη για καλογυμνασμένους! Κινείται σε δρόμους της πόλης και εξέρχεται ΒΔ προς Κάτω Μαυρομάτι. Εκεί χαράχθηκε μια μικρή κυκλική διαδρομή εντός του χωριού έως την ευθεία της επιστροφής για τον τερματισμό.
Ανδρες της Τροχαίας Καλαμάτας και του ΑΤ Μεσσήνης θα φροντίσουν για την ομαλή κίνηση των δρομέων εντός των διαδρομών και των οχημάτων εκτός αυτών. Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές του ΚΥ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε επίκαιρα σημεία (εκκίνηση, σταθμοί, τερματισμός). Οι εθελοντές πλαισιώνουν την όλη οργάνωση σε όλα τα πόστα με την πολύτιμη προσφορά τους.
Το πρόγραμμα
Σάββατο 22 Αυγ – 10:00 έως 14:00 παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, στάδιο Μεσσήνης
16:00 αναχώρηση λεωφορείων προς αρχαία Μεσσήνη για τους δρομείς
18:00 έως και 18:10 διαλειμματική εκκίνηση 20 χλμ
19:00 εκκίνηση δρόμου 5χλμ, πλατεία Μεσσήνης
21:00 έως 21:30 απονομές, ομιλίες, κ.α.