Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2020 13:39

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Αναπτυξιακοί αγώνες στίβου στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον

Αναπτυξιακοί αγώνες στίβου Πελοποννήσου θα γίνουν τη νέα σεζόν, με πρωτοβουλία έξι αθλητικών σωματείων, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Η ιδέα για τη διοργάνωση αγώνων για αθλητές μέχρι 16 ετών, είναι των σωματείων: ΓΣ Αρκαδίας, ΓΣ Ακρίτας 2016, ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου, ΣΔΥ Αργολίδας, Γ.Σ.Μ. Λύκαια Μεγαλόπολης, Α.Ο. Μεγαλόπολης. Την πρώτη χρονιά οι παραπάνω σύλλογοι αναλαμβάνουν να οργανώσουν σε 4 πόλεις από μια ημερίδα στίβου, με όλες τις προδιαγραφές υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, χωρίς θεατές και με κάθε μέτρο προφύλαξης. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από όλους τους συλλόγους της Πελοποννήσου (OPEN) αλλά θα υπάρξει όριο συμμετοχών για να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και γονέων. Οι αγώνες αυτές θα συμβάλουν στην καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για τα διασυλλογικά και πανελλήνια Πρωταθλήματα ΣΕΓΑΣ. Επιπλέον θα είναι κίνητρο συνεχούς εξέλιξης και αξιολόγησης επιδόσεων.
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, αλλά σε γενικές γραμμές ο προγραμματισμός είναι για την διεξαγωγή του 1ου αγώνα στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο, του 2ου αγώνα στο Λουτράκι τον Δεκέμβριο, του 3ου αγώνα στο Άργος τον Φεβρουάριο και του 4ου αγώνα στην Τρίπολη τον Απρίλιο.
Στους αγώνες θα δοθούν μετάλλια, δώρα σε νικητές, διπλώματα, έπαινοι, θα υπάρχει ηχητική κάλυψη, ιατρική κάλυψη, υψηλό επίπεδο κριτών και αγωνιστικής διοργάνωσης.
Η έκπληξη αφορά την βαθμολόγηση στους αναπτυξιακούς αγώνες που θα έχει στοιχεία Diamond League!
Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 πρωτοστατεί και σε αυτή την καινοτόμα ιδέα, με σκοπό να δώσει στα παιδιά / μέλη του περισσότερους αγώνες, πιο πολλές εμπειρίες, για να εξελιχθούν και να είναι χαρούμενα. Στους αγώνες θα έχουν συμμετοχή όλα τα παιδιά του συλλόγου, ακόμα και όσα δεν έχουν αγωνιστικά κίνητρα, διότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στο ευ αγωνίζεσθαι.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του συλλόγου .Πέτρο Παπαδόπουλο 6944204473, www.akritastivos.gr.