Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2020 14:13

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τέταρτος στον κόσμο ο Ηλιάδης σε online αγώνα

Γράφτηκε από τον

Στον πρώτο online αγώνα για άντρες στη ρυθμική γυμναστική συμμετείχε ο αθλητής Γιάννης Ηλιάδης από τα Φιλιατρά, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Παρά τις δυσκολίες λόγω της ώρας ,2.30 τα ξημερώματα και των συνθηκών με άδειο γήπεδο στο Κλειστό της «Τέντας» στην Καλαμάτα κατάφερε να πάρει την 4η θέση, σε απόσταση αναπνοής από τα μετάλλια. Σε ένα αγώνα που διοργανώθηκε από Σύλλογο της Βραζιλίας με συμμετοχές αθλητών από όλο τον κόσμο. Η μετάδοση του έγινε μέσω της εφαρμογής Zoom αλλά και από κανάλι στο YouTube.
Ο Ηλιάδης αγωνίστηκε στο στεφάνι, σε μια πρωτόγνωρη αγωνιστική διαδικασία καθώς ήταν διαδικτυακά. Μιλώντας στην «Ε» για αυτή τη συμμετοχή του τόνισε «Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από ένα χρόνο σχεδόν, καθώς οι προηγούμενοι ακυρώθηκαν λόγω του Covid-19. Έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά δυστυχώς είχα κάποιες αστάθειες και 2 πτώσεις, οι οποίες μου στέρησαν τη πρώτη θέση και βρέθηκα σε απόσταση βαθμολογίας 0,150 από τον 3ο. Κατέλαβα τη 4η θέση και είμαι σίγουρος ότι στον επόμενο αγώνα θα τα πάω ακόμη καλύτερα.
Υπήρχαν και κάποιες αλλαγές οι οποίες δυσκόλεψαν τον αγώνα, καθώς ήταν να αγωνιστώ στο στεφάνι στη 1:20 το βράδυ και τελικά αγωνίστηκα στις 2:30. Επόμενος αγώνας είναι τον Οκτώβρη όπου η συμμετοχή είναι με δύο όργανα.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις προπονήτριες του Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας <<Η Νίκη>>, Μαριάννα Μανδηλάρη και Έφη Φωτεινάκη οι οποίες κατά της διάρκεια του αγώνα στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν στην οργάνωση, καθώς ήταν ένας αγώνας online και είναι δύσκολο σαφώς να συντονίσεις, ζέσταμα, προπόνηση, κάμερα, ίντερνετ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης θέλω να πω στον φυσικοθεραπευτή μου, Γιώργο Μπαρδουνιώτη καθώς με βοήθησε να ξεπεράσω 2 σοβαρούς τραυματισμούς, και έτσι κατάφερα να αγωνιστώ. Τέλος να ευχαριστήσω τον αθλητικό φορέα του Δήμου Καλαμάτας που μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω το κλειστό γυμναστήριο της Τέντας για τον αγώνα.»