Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 07:24

Το "Κalamata Cup" υπόσχεται πλούσιο θέαμα - αύριο ξεκινά στην Τέντα η ετήσια γιορτή της ρυθμικής, κάλεσμα από τους διοργανωτές

Γράφτηκε από τον
Το "Κalamata Cup" υπόσχεται πλούσιο θέαμα - αύριο ξεκινά στην Τέντα η ετήσια γιορτή της ρυθμικής, κάλεσμα από τους διοργανωτές

Έφτασε η ώρα για το ετήσιο ραντεβού των Μεσσήνιων φιλάθλων με την ρυθμική γυμναστική, καθώς αύριο Παρασκευή θα ξεκινήσει στην Τέντα το "Kalamata Cup", το διεθνές μίτινγκ της ρυθμικής γυμναστικής που και φέτος υπόσχεται πλούσιο θέαμα.


Η διοργάνωση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 1 μ.μ. θα συνεχιστεί το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 7.15 μ.μ. με τις απονομές.
Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν αθλήτριες από 14 χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρί, Καναδά, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα, Φιλανδία, Ουγγαρία, Καζακστάν, Λετονία, Ρουμανία, ΗΠΑ και Ουζμπεκιστάν.
Από Ελληνικής πλευράς στο ομαδικό των γυναικών θα συμμετέχουν οι Βαρβάα Φίλιου και η Κυριακή Αλευρογιάννη. Στο ομαδικό των νεανίδων οι Ελένη Κελαϊδίτη, Γεωργία Μάρθα, Αναστασία Κοσμά, Αναστασία - Μαρία Δογραμμάζη αλλά και οι νεαρές αθλήτριες του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάας Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου.
Στο ατομικό των γυναικών θα αγωνιστούν οι Ελένη Δούκα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχόγιαννη, Στεφανία Μιτσάνα και Αναστασία Γιουβανάκη.

Το αυριανό πρόγραμμα

1 μ.μ. Κλήρωση κριτών
2 - 3.20 μ.μ.: Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων σε δύο όργανα (α' όμιλος)
3.35 - 4.55 μ.μ.: Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων σε δύο όργανα (β' όμιλος)
5.10 - 5.25 μ.μ.: Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε ένα όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε ένα όργανο.
5.25 - 5.45 μ.μ.: Τελετή έναρξης
5.45 - 6.55 μ.μ.: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε δύο όργανα (α' όμιλος)
7.10 - 8.20 μ.μ.: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε δύο όργανα (β' όμιλος)

Κάλεσμα στον κόσμο

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αλλά και αθλήτριες που θα συμμετέχουν στο μίτινγκ, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην Τέντα, όπου κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει την διεθνή συνάντηση της Καλαμάτας.
Η πρόεδρος του ΦΟΚ Βούλα Κουβάτσου τόνισε: "Κάνουμε το μίτινγκ υπό δύσκολες συνθήκες με την στήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας. Ελπίζουμε να συνεχίσει να υπάρχει η διοργάνωση γιατί είναι σημαντική για την πόλη και επιπλέον δίνει ερέθισμα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».
Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας Μορφούλα Ντόνα σημείωσε: "Χαίρομαι που βρισκόμαστε εδώ και είναι χαρά για τις Ελληνίδες αθλήτριες να αγωνίζονται μέσα στη χώρα τους. Περιμένω να πάμε καλά. Ο αγώνας είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητριών για το Πανευρωπαϊκό στο Μπακού και το παγκόσμιο της Σμύρνης. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την πόλη της Καλαμάτας".
Η αθλήτρια Κορίνα Αλευρογιάννη τόνισε: Είναι η τρίτη χρονιά που αγωνίζομαι στην Καλαμάτα. Είναι πρόκληση για μένα να δείξω στο ελληνικό κοινό την πρόοδο μου".
Η αθλήτρια του ΦΟΚ Ζωή Πουλοπούλου σημείωσε: "Θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στο "Κalamata Cup" και είμαι πολύ χαρούμενη. Ελπίζω να πάω καλά". Εξίσου ενθουσιασμένη με την συμμετοχή της ήταν και η αθλήτρια του ΦΟΚ Μυρτώ Αθανασουλάκη που τόνισε ότι ελπίζει σε μια θετική παρουσία της ίδιας αλλά και την επιτυχία της διοργάνωσης.
Τέλος, η εκπρόσωπος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Αντζελα Σκλήκα τόνισε: "Είναι δύσκολα τα οικονομικά αλλά ο δήμος κάνει ότι μπορεί. Καλούμε τους πολίτες της Καλαμάτας να παρακολουθήσουν την διοργάνωση".