Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 14:23

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: "Να πρωταγωνιστήσουμε σε πανελλήνιο επίπεδο", λέει ο πρόεδρος Πέτρος Παπαδόπουλος (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αν και μετρά λίγα χρόνια.., ζωής, ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του και συνεχώς εξελίσσεται και μεγαλώνει Εχει πλέον 250 παιδιά στις τάξεις του, που μπορούν να ασχοληθούν με όλη την γκάμα των αγωνισμάτων του στίβου.

Ακόμα και... επί κοντώ, κάτι που διαθέτουν ελάχιστοι επαρχιακοί σύλλογοι στην Ελλάδα. Ο Ακρίτας φέρνει τη νέα σεζόν το άθλημα στη Μεσσηνία, ενώ οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Σύντομα ο σύλλογος θα έχει δικό του κλωβό ρίψεων, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις στην Τρίπολη, ενώ ετοιμάζει και έναν πρωτότυπο αγώνα άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας με τη συμμετοχή του σπουδαίου Ελληνα αθλητή Μανώλη Καραλή.

Το μενού για τη νέα περίοδο που ξεκινά σήμερα, περιλαμβάνει και αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στην Πελοπόννησο, καθώς και πολλές ακόμα δράσεις, αφού όπως τονίζει ο Πέτρος Παπαδόπουλος, δεν υπάρχουν... όρια. Ο άνθρωπος που οραματίστηκε και ίδρυσε τον Ακρίτα το 2016 , μιλά στην "Ε" για τα μεγάλα σχέδια του ή αν θέλετε την... επανάσταση όπως του αρέσει να λέει στο μεσσηνιακό στίβο.

"Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2016 ξεκινώντας με 100 παιδιά και σήμερα έχει 250. Εχει ακαδημία δρόμων, αλμάτων, ρίψεων και η καινοτομία με το επί κοντώ, που δεν συναντάς εύκολα. Εχουμε οχτώ συνολικά προπονητές, όλοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι περισσότεροι μέλη εθνικών ομάδων και πρώην ομοσπονδιακοί", λέει αρχικά ο πρόεδρος του Ακρίτα που ερωτηθείς για ποιο λόγο ίδρυσε το σωματείο είπε: "Hθελα να φτιάξω ένα σύλλογο που θα αντιπροσωπεύει έναν τρόπο ζωής και θα έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Στις δράσεις μας υπάρχουν καμπ, ταξίδια στο εξωτερικό και αγώνες με κοινωνικό χαρακτήρα. Το ζητούμενο είναι να αθλούνται τα παιδιά σε υψηλό επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν υπάρχουν όρια. Πρέπει να γίνεσαι καλύτερος και να εξελίσσεσαι".

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος δεν διστάζει να βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας ότι: "Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε πανελλήνιο επίπεδο. Μέσα από τη σωστή οργάνωση, το υψηλό επίπεδο προπονητικής ομάδας και τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό. Σε αυτά επενδύει ο Ακρίτας και φέρνει την... επανάσταση στο μεσσηνιακό στίβο".

Ο Ακρίτας θα.. φέρει και σπουδαίους αθλητές το επόμενο διάστημα στην Καλαμάτα. Η αρχή έγινε με το Μανώλη Καραλή, προσωπικό φίλο του προπονητή Παναγιώτη Λάσακρη, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και ήρθε αυτό το καλοκαίρι για προετοιμασία δέκα ημερών στην πόλη.

"Μετά τον Καραλή, θα ακολουθήσει ο Παναγιώτης Μάντης προπονητής στο δέκαθλο και η 4η πανελληνιονίκης στο επί κοντώ Κατερίνα Βαγενά", λέει ο Πέτρος Παπαδόπουλος που έχει ευχάριστα νέα και για τους αθλητές των ρίψεων.

"Οταν πάρουμε την έγκριση, θα ανακοινώσουμε και το χώρο που θα γίνει στην Καλαμάτα, ο κλωβός ρίψεων γιατί μέχρι σήμερα οι προπονήσεις γίνονται στην Τρίπολη. Ακόμα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορονοϊό, θα δούμε στην πλατεία της Καλαμάτας, το μεγαλύτερο event επίδειξης, που δεν είναι άλλο από το Pole Volt με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών".

Και... υποτροφία!

Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 θέλοντας να δώσει επιπλέον κίνητρα στους αθλητές του, βρίσκεται σε διαβούλευση με εκπαιδευτικό οργανισμό, ώστε να εξασφαλίσει προνόμια και υποτροφίες. Ενας αθλητής βέβαια για να κερδίσει την υποτροφία θα πρέπει να έχει υψηλές επιδόσεις τόσο στο στίβο, όσο και στο σχολείο Ο Πέτρος Παπαδόπουλος δηλώνει ότι ο σύλλογος είναι κοντά σε συμφωνία για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία.

Ακόμα το αγωνιστικό καλεντάρι εμπλουτίζεται και με τους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στην Πελοπόννησο, που θα γίνονται ανά δίμηνο σε διαφορετικές πόλεις (Καλαμάτα, Τρίπολη, Λουτράκι, Αργος). Η αρχή θα γίνει τέλος Οκτωβρίου από την Καλαμάτα.

"Θα αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε για τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα και οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές και για άλλους συλλόγους, εκτός από τους διοργανωτές", σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το κέντρο Διάπλαση, που θα είναι σύμβουλος υπηρεσιών υγείας.

"Υπάρχει ακόμα μια πλειάδα εταιρειών που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον. Τις ευχαριστούμε, γιατί για να γίνει αυτή η επένδυση στο στίβο, χρειαζόμαστε συμπαράσταση. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούμε και απευθύνουμε ένα κάλεσμα στα παιδιά". σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος λίγες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι η δράση.

Ξεκινά σήμερα η νέα σεζόν

Ραντεβού στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας έχουν σήμερα οι προπονητές και οι αθλητές του Γ.Σ. Ακρίτα 2016, καθώς ξεκινά η νέα σεζόν.

Η έναρξη των προπονήσεων θα γίνει στις 6 το απόγευμα και αφορά όλες τις ηλικίες και τα αθλήματα. Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ συνεχίζεται και η λειτουργία του τμήματος στίβου στη Μεσσήνη υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πατρινιού.

Το τεχνικό τιμ αποτελείται από τους Παναγιώτη Λάσκαρη (επί κοντώ), παλιός πρωταθλητής, Κώστα Δρακόπουλο (ρίψεις), πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Σοφία Μπακατσάκη (άλματα) πρώην προπονήτρια της Πηγής Δεβετζή, Κώστα Κουβαρά (δρομικά αγωνίσματα) με θητεία στην εθνική ομάδα, Γιάννη Πατρινιό, πρωταθλητή στα σπριντ, Ηρώ Αλεξάκη (άλματα και δρόμοι), Δέσποινα Μπούζα (προπονήτρια στις μικρές ηλικίες, γυμνάστρια ΤΕΦΑΑ) και Σταυρούλα Αλεβίζου (γυμνάστρια ΤΕΦΑΑ).

Πολύτιμος συνεργάτης είναι ο Γιώργος Γκουτζιούπας, γυμναστής με ειδικότητα τον αθλητικό τουρισμό και υπεύθυνος για θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας, ενώ η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη αποτελεί επίτιμο μέλος του συλλόγου και το γυμναστήριο του Ακρίτα φέρει το όνομά της.

Να σημειωθεί ότι στο νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα προπονήσεων και γυμναστικής, μπορεί να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, 7 μέρες την εβδομάδα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται επιτόπου στο Δημοτικό Στάδιο καθημερινά για όλο το Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6944 204 473, με τον πρόεδρο του συλλόγου Πέτρο Παπαδόπουλο, στην ιστοσελίδα www.akritastivos.gr και στα social www.facebook/com/AkritasStivosKalamata

" Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 επιλέγει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας, να επενδύσει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού, με σκοπό να παρέχονται όλο και περισσότερα κίνητρα στα παιδιά να προπονούνται σε υψηλό επίπεδο για να πετυχαίνουν τους αγωνιστικούς στόχους, αλλά και γενικότερα γιατί η άθληση είναι ένας βασικός τρόπος βελτίωσης της υγείας. Η άθληση δεν ‘χτίζει’ μόνο το σώμα μας αλλά και χαρακτήρα νικητή!", καταλήγουν οι άνθρωποι του συλλόγου ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου.