Κυριακή, 04 Μάιος 2014 23:54

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Κέρδισε και φέτος το στοίχημα το "Kalamata Cup"

Γράφτηκε από τον
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Κέρδισε και φέτος το στοίχημα το "Kalamata Cup"

Υψηλό θέαμα και εκπληκτικές εμφανίσεις χάρισαν στους θεατές οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής στο 22ο Διεθνές Κύπελλο ("Kalamata Cup") που διεξήχθη αυτό το τριήμερο στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας.

 

Ηταν μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση που πέρασε στην ιστορία και έδειξε πως η γυμναστική είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στην πόλη της Καλαμάτας.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας και ειδική χθες τρίτη και τελευταία ημέρα του μίτινγκ έδωσε το "παρών" στην Τέντα.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν αθλήτριες από 14 χώρες και συγκεκριμένα από Ελλάδα, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Τσεχία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Καζακστάν, Λετονία, Ρουμανία, ΗΠΑ και Ουζμπεκιστάν.
Η χώρα που ξεχώρισε ήταν η Λευκορωσία τόσο στο ομαδικό όσο και στο ατομικό με την Στανιούκοβα να ξεχωρίζει.
Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες Βαρβάρα Φίλιου και η Κυριακή Αλευρογιάννη στο ομαδικό των γυναικών.
Η Φίλιου ήταν 2η στην κορδέλα, τις κορίνες και το σχοινάκι και 3η στη μπάλα, ενώ η Αλευρογιάννη ήταν 3η στις κορίνες, 4η στη μπάλα και 6η στην κορδέλα και το σχοινάκι.
Στο σύνθετο ομαδικό η Ελλάδα (την ομάδα αποτελούσαν οι Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Στεφανία Μήτσανα, Αναστασία Γιουβανάκη) ήταν 1η στις δέκα κορίνες και 2η στις τρεις μπάλες και δυο κορδέλες, με τη Λευκορωσία να παίρνει την πρώτη θέση στις τρεις μπάλες και δυο κορδέλες και να είναι δεύτερη στις δέκα κορίνες.
Στο ομαδικό των νεανίδων αγωνίστηκαν οι Ελένη Κελαϊδίτη, Γεωργία Μάρθα, Αναστασία Κοσμά, Αναστασία - Μαρία Δογραμμάζη, αλλά και οι νεαρές αθλήτριες του ΦΟΚ Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου.
Στο ατομικό των γυναικών αγωνίστηκαν οι Ελένη Δούκα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχόγιαννη, Στεφανία Μιτσάνα και Αναστασία Γιουβανάκη.
Η αυλαία στη γιορτή αυτή της ρυθμικής γυμναστικής έπεσε χθες το απόγευμα με την τελετή λήξης και τις απονομές στις νικήτριες.
Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του φορέα κοινωνικής προστασίας και αθλητισμού του δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος που σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του "Kalamata Cup", ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Δημόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης, το μέλος του φορέα κοινωνικής προστασίας και αθλητισμού Πόλα Κούλη, η διεθνής κριτής Μυριάνα Σκαρέτσεβιτς από την Κροατία, η διεθνής κριτής και πρόεδρος κριτών Μαρία Πάχτα, η πρόεδρος του ΦΟΚ και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Βούλα Κουβάτσου και τα μέλη του ΦΟΚ Στέλιος Αθανασουλάκης, Φωτεινή Κλαδευτήρα, Κέλυ Φερέτου και
Μαρία Βρακά.