Τρίτη, 06 Μάιος 2014 18:12

Με επιτυχία το Μεσσηνιακό Πρωτάθλημα τένις για παιδιά 6 έως 16 ετών

Γράφτηκε από τον

Σε γιορτή του τένις εξελίχθηκε το μεσσηνιακό πρωτάθλημα για παιδιά 6 έως 16 ετών που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 70 παιδιά από τον Ο.Α.Καλαμάτας, τον Ο.Α.Μεσσήνης και την ακαδημία τένις Ιωάννη Σωτηρόπουλου από την Κυπαρισσία και έγιναν 108 αγώνες.


Η ημέρα ξεκίνησε με τις αναμετρήσεις των παιδιών στο κόκκινο επίπεδο, όπου νικητής αναδείχθηκε ο πιο μικρός σε ηλικία αλλά πολύ ταλαντούχος Διονύσης Μουτζούρης-Δικαίος (Ο.Α.Καλαμάτας). Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Σπύρος Βοσνάκης (Ο.Α.Καλαμάτας) και τρίτος ο Σταύρος Μανωλόπουλος (Ο.Α.Καλαμάτας). Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις στο πορτοκαλί επίπεδο με τον Ο.Α.Μεσσήνης να κάνει το 1-2 με τη νικήτρια Νικολέτα Κορδονούρη και την φιναλίστ Χριστιάνα Κοτταρίδη, ενώ τρίτος ήρθε ο Ανδρέας Χριστοφιλόπουλος (Ο.Α.Καλαμάτας). Στο πράσινο επίπεδο ο πιο εντυπωσιακός και αμφίρροπος αγώνας όλου του τουρνουά έγινε στην προημιτελική φάση μεταξύ των Δημήτρη Σταυρόπουλου (Ο.Α.Καλαμάτας) και Φώτη Φωτεινόπουλου (Ο.Α.Μεσσήνης) με τον μετέπειτα χάλκινο νικητή από την Μεσσήνη να κερδίζει στο tiebreak με 16-14! Νικητής αναδείχθηκε το φαβορί του ταμπλό Γιώργος Καρελάς (Ο.Α.Καλαμάτας), ο οποίος επικράτησε στον τελικό της Σίσυ Βασιλάκη (Ο.Α.Καλαμάτας). Στο ταμπλό consolation (ηττημένοι πρώτου γύρου) νικήτρια από την Μεσσήνη η Κωνσταντίνα Καλυβιώτη.
Στις μεγαλύτερες κατηγορίες 12-16 ετών έγιναν σκληροί αγώνες με πολύ όμορφο θέαμα τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Την έκπληξη έκανε η "ανεβασμένη" Αγγελική Κουλουμπού του Ο.Α.Καλαμάτας, η οποία ανέτρεψε τον ημιτελικό αγώνα από 0-3 σε 6-3 κόντρα στην πολύ μαχητική Κατερίνα Αποστολοπούλου (Ο.Α.Μεσσήνης). Στον άλλο ημιτελικό η Δανάη Μητροπούλου (Ο.Α.Καλαμάτας) έχασε τους κρίσιμους πόντους και τον αγώνα με 4-6 από το Νο1 του ταμπλό Βασιλική Βρυώνη (Ο.Α.Καλαμάτας) και στον τελικό η πιο έμπειρη Βασιλική Βρυώνη ανέβασε ταχύτητα μετά το 2-2 και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κουλουμπού (6-3). Τον μικρό τελικό (6-1) και την τρίτη θέση η Μητροπούλου ενώ νικήτρια του Consolation η Παναγιώτα Σαραβελάκη (Ο.Α.Καλαμάτας).Στην κατηγορία αγοριών 12-16 νικητής αναδείχθηκε ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής του ταμπλό, αλλά γνωστός πλέον σε όλους από τις επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο Χρήστος Πανταζίδης (Ο.Α.Καλαμάτας), ο οποίος, εν απουσία από τους αγώνες του Παναγιώτη Καρελά λόγω ειδικής προετοιμασίας για το επερχόμενο Πανελλήνιο τουρνουά στα Ιωάννινα, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεύτερος ο Διονύσης Παυλόπουλος (Ο.Α.Καλαμάτας), τρίτος ο Παναγιώτης Αριδάς (Sotiropoulos Tennis Academy Κυπαρισσία) και νικητής του Consolation o Γιώργος Τσόκας (Ο.Α.Μεσσήνης).Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του Ο.Α.Καλαμάτας, Διονύσιος Λαμπρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Διονύσιος Χριστόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. Μερόπη Σακελλαροπούλου, Ελένη Παντελίδου και Κώστας Κωνστάνταρος, καθώς και ο πρόεδρος του Ο.Α.Μεσσήνης Σωκράτης Ζερβάκος, ο οποίος συνεχάρη για την διοργάνωση την προπονητική ομάδα του ομίλου μας. Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής του Ο.Α.Καλαμάτας και υπεύθυνος αγώνων, Χρήστος Χριστόπουλος, συνεχάρει όλους τους προπονητές των συλλόγων για την καλή συνεργασία και συντονισμό προκειμένου να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση και ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους. Επιφύλαξε δε και μια έκπληξη στα παιδιά που επέλεξαν παρά τον πρόωρο αποκλεισμό τους να τιμήσουν με την παρουσία τους μέχρι τέλους τα παιδιά που αγωνιζόντουσαν στους τελικούς διεξάγοντας μια κλήρωση για 2 εμφανίσεις από εταιρία τενιστικής ένδυσης.