Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 18:16

Ιστιοπλοϊα: Στην εθνική ομάδα ο Π. Ηλιόπουλος του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Ιστιοπλοϊα: Στην εθνική ομάδα ο Π. Ηλιόπουλος του ΝΟΚ


Στην Εθνική ομάδα για τους βαλκανικούς αγώνες που θα γίνουν στη Ρουμανία κλήθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας βγήκε πρώτος αθλητής της Περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist και αυτομάτως έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας.


Το πρωτάθλημα διεξήχθη από 12 έως 16 Απριλίου στο Πόρτο Ράφτη και ο ΝΟΚ συμμετείχε με τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο (2), Ευστάθιο Τσάμη  (31) και Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο (56) που μπήκαν στον ασημένιο στόλο και τους Στεφανία Αδαμοπούλου  (11) και Γιώργο Γαλανόπουλο(54) στον χάλκινο στόλο. Οι επιδόσεις των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπορεί να μην ήταν οι αναμενόμενες αλλά τελικά άφησε μια γλυκιά γεύση. Ο κόλπος του Πόρτο Ράφτη αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τους 260 ιστιοπλόους. Καιρός μεταβατικός σημαίνει ότι περιλαμβάνει όλες τις συνθήκες, μπονάτσες και αερίδια που έφτασαν τους 35 κόμβους. Ηταν ένας αγώνας με 9 ιστιοδρομίες και με πολλές απαιτήσεις και με ιδιαίτερες τοπικές καιρικές συνθήκες στο Πόρτο Ράφτη, έβγαλαν νικητές και διακρίθηκαν ιστιοπλόοι που ήταν γνώριμο το σκηνικό για αυτούς.


Ο ΝΟΚ συμμετείχε και
σε άλλες διοργανώσεις

Ο ΝΟΚ έλαβε μέρος και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα LASER 4,7 στο Γαλαξίδι και στο πανελλήνιο κύπελλο optimist για 11 χρονα στην Ιτέα από 23 έως 26 Απιλρίου. Συγκεκριμένα συμμετείχε με δυο αθλητές στα LASER 4,7 τους Κατσούλα Παναγιώτη και Γούλα Ανδρέα και με δυο αθλητές στα OPTIMIST 11χρονα τους Τσάμη Γεώργιο και Αδαμοπούλου Αγγελική. Οι συνθήκες και εκεί είχαν γνώριμο σκηνικό για φέτος, αφού ο στίβος στους κόλπους της Ιτέας και του Γαλαξιδιού τα είχε όλα. Χαρακτηριστικό το σλόγκαν των προπονητών και των επιτροπών ότι το Γαλαξίδι πήρε την ονομασία του από τις καιρικές συνθήκες της θάλασσας οι οποίες είναι ή «Γάλα» ή «Ξίδι». Την τελευταία μέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες λόγο άπνοιας, ενώ τις υπόλοιπες μέρες οι αγώνες έγιναν με αέρα 6 και 7 μποφόρ.  Στα LASER 4,7 ο Κατσούλας Παναγιώτης κατέλαβε την 40η θέση και ο Γούλας Ανδρέας την 54η θέση. Στα OPTIMIST έγιναν 7 ιστιοδρομίες με τον Τσάμη Γεώργιο να παίρνει την 81η θέση και την Αδαμοπούλου Αγγελική να παίρνει την 37η θέση στα κορίτσια.