Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2020 14:53

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για τους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για τους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου

 

Η Καλαμάτα θα είναι ο πρώτος σταθμός στους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στην Πελοπόννησο, που συνδιοργανώνει ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα) και θα γίνονται ανά δίμηνο σε διαφορετικές πόλεις.

Πρόκειται για μια νέα σειρά ημερίδων στίβου για αναπτυξιακές ηλικίες μέχρι 16 ετών. Η σειρά των αγώνων θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο στο Λουτράκι, τον Φεβρουάριο στο Άργος και τον Απρίλιο στην Τρίπολη.

Οι παραπάνω αγώνες συμβάλουν σημαντικά στην καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για τα διασυλλογικά και πανελλήνια Πρωταθλήματα ΣΕΓΑΣ, και είναι κίνητρο συνεχούς εξέλιξης και αξιολόγησης επιδόσεων.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες είναι ανοιχτοί σε συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου / OPEN, με όριο συμμετοχών από αγωνιστικές ομάδες, χωρίς θεατές και θα τηρηθεί κάθε μέτρο προφύλαξης από τον covid-19.

Ήδη έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους 8 ομάδες: ΓΣ Αρκαδίας, ΓΣ Ακρίτας 2016, ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου, ΣΔΥ Αργολίδας, Γ.Σ.Μ. Λύκαια Μεγαλόπολης, Α.Ο. Μεγαλόπολης, ΓΣ Γυθείου, Δρυόπες Κρανιδίου.

Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 με ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμα ότι: “Στους αγώνες θα δοθούν μετάλλια, δώρα σε νικητές, διπλώματα, έπαινοι, θα υπάρχει ηχητική κάλυψη, ιατρική κάλυψη, υψηλό επίπεδο κριτών και οργάνωσης. Θα γίνουν αγώνες επίδειξης άλματος επί κοντώ με την παρουσία διακεκριμένων αθλητών και πρωταθλητών, ενώ η έκπληξη αφορά την βαθμολόγηση στους Αναπτυξιακούς αγώνες που θα έχει στοιχεία Diamond League! Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 Στίβος πρωτοστατεί και σε αυτή την καινοτόμα ιδέα, με σκοπό να δώσει στα παιδιά περισσότερους αγώνες, πιο πολλές εμπειρίες, για να εξελιχθούν και να είναι χαρούμενα. Στους αγώνες θα έχουν συμμετοχή όλα τα παιδιά του συλλόγου, ακόμα και όσα δεν έχουν αγωνιστικά κίνητρα, διότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στο ευ αγωνίζεσθε! Πληροφορίες στον πρόεδρο του συλλόγου κ.Πέτρο Παπαδόπουλο 6944 204473 και την σελίδα www.akritastivos.gr”.