Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 11:31

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Στην Καλαμάτα για προετοιμασία ο πρωταθλητής Παναγιώτης Μάντης

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Στην Καλαμάτα για προετοιμασία ο πρωταθλητής Παναγιώτης Μάντης

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί για προετοιμασία το επόμενο διάστημα ο Παναγιώτης Μάντης. Ο πρωταθλητής του δεκάθλου επέλεξε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως προπονητικό προορισμό, αλλά και τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016.

Ο δραστήριος σύλλογος ξεκινά με το Μάντη, το πρόγραμμα φιλοξενίας αθλητών/ πρωταθλητών στίβου στην Καλαμάτα σε τακτά διαστήματα όλο το χρόνο. Οι αθλητές θα κάνουν προπονήσεις υψηλού επιπέδου ενόψει της προετοιμασίας για πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες και φυσικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Ο Μάντης είναι πρωταθλητής του δεκάθλου τα τελευταία χρόνια, με ατομικό ρεκόρ 7.179β. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη στις 7 - 8 Ιουλίου 2018. Ο Γ.Σ.Ακρίτας επιλέχθηκε από τον Ελληνα πρωταθλητή, διότι διαθέτει ένα σύνολο καταρτισμένων και καταξιωμένων προπονητών, όπως ο κ. Δρακόπουλος στις ρίψεις, ο κ. Κουβαράς στους δρόμους, ο κ. Λάσκαρης στο άλμα επί κοντώ, ο κ. Πατρινιός στα σπριντ, η κα. Αλεξάκη στα σύνθετα, η κα. Μπακατσάκη στα άλματα.

Να σημειωθεί ότι το δέκαθλο είναι ένα σύνθετο αγώνισμα του στίβου και αντικειμενικά το πιο επίπονο, όχι μόνο λόγω της διάρκειάς του, αλλά και της πολυδιάστατης προπόνησης που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν οι αγωνιζόμενοι, ώστε να αντεπεξέλθουν σε δέκα διαφορετικά αγωνίσματα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την καταγωγή του από την Αρχαία Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της, το έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλές σε όλον τον κόσμο. Οι δεκαθλητές χαίρουν μεγάλου σεβασμού, ενώ στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις διεθνείς συναντήσεις στίβου, οι νικητές είναι από το πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της διοργάνωσης.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο με 9,126 πόντους κατέχει ο Γάλλος Kevin Mayer (Κέβιν Μαγιέρ).

Τα αγωνίσματα του Δεκάθλου είναι: 100 μέτρα, Άλμα εις μήκος, Σφαιροβολία, Άλμα εις ύψος, 400 μέτρα, 110 μέτρα μετ’εμποδίων, Δισκοβολία, Άλμα επί κοντώ, Ακοντισμός, 1500 μέτρα. Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 με ανακοίνωσή του σημειώνει ακόμα ότι ένας από τους στόχους του συλλόγου είναι: “Να καταστήσει την Καλαμάτα ανταγωνιστικό προορισμό προπονήσεων αθλητών, γεγονός που θα διαφημίσει την πόλη και φυσικά θα λειτουργήσει ως κίνητρο σε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα των καταξιωμένων αθλητών. Πληροφορίες στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Πέτρο Παπαδόπουλο 6944 204473 και την σελίδα www.akritastivos.gr”.