Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 17:38

Ματαιώθηκε ο Μαραθώνιος της Αθήνας 2020

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα η ματαίωση του φετινού Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χώρας μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο φετινός μαραθώνιος είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου και είχαν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Εναλλακτικά οι δρομείς θα μπορούν να συμμετάσχουν στον Virtual Αγώνα που θα διεξαχθεί εντός του Νοεμβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη λύπη το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει σήμερα την οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας 2020, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 7 & 8 Νοεμβρίου 2020.

Αξιοποιώντας κάθε χρονικό περιθώριο, τους τελευταίους μήνες η Διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Ομοσπονδίας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια σε επαφές και συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, και ιδίως τον ΕΟΔΥ, προσπαθώντας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του ετήσιου ιστορικού Αγώνα, με ένα αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο, αποκλειστικά με τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Δρόμου, με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και με τη διενέργεια COVID-19 tests σε όλους τους συμμετέχοντες, με τον ΣΕΓΑΣ να αναλαμβάνει το κόστος της διαδικασίας.

Πιστεύαμε ότι οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία της υγείας των δρομέων, την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας έχουν ως απόλυτα πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς, παρότι ο σχεδιασμός-πρόταση που υπεβλήθη στον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντηθεί επισήμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε σήμερα τον Αγώνα.

Ο ΣΕΓΑΣ θα επικοινωνήσει τις επόμενες μέρες με κάθε δρομέα που έχει εγγραφεί στη διοργάνωση, μέσω προσωπικού μηνύματος, ενημερώνοντας τον για τη δυνατότητα είτε μεταφοράς της εγγραφής του στην επόμενη διοργάνωση (Μαραθώνιος Αθήνας 2021), είτε πλήρους επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής".