Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 10:52

ΣΚΑΚΙ: Προκρίθηκε στο final 8 ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Προκρίθηκε στο final 8 ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας

Στο final 8 προκρίθηκε η σκακιστική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, καθώς νίκησε την περασμένη Κυριακή τον Πειραϊκό Σ.Ο. για τον πρώτο γύρο των αγώνων μπαράζ του 38ου ομαδικού κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Πειραικού είναι κυπελλούχος Αττικής 2020, μια πολύ ισχυρή και αγωνιστική ομάδα και αυτό κάνει τη νίκη του ΝΟΚ, πολύ σημαντική. Ο Μεσσηνιακός σύλλογος, που είναι κυπελλούχος της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. επικράτησε με 2,5 – 1,5 του Πειραϊκού.
Ο 2ος γύρος των μπαράζ του 38ου Κυπέλλου Ελλάδας έχει οριστεί για την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Final8 είναι οι: Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας, Σ.Ο. Σαλαμίνας, Σ.Ο. Χαλανδρίου, ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας, Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, ΑΜΟ Γαλαξίας Θεσσαλονίκης και ΣΠΖ Κέρκυρας. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει στο 2ο γύρο, την ομάδα ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας και αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Αργύρης Κινόπουλος. Οι ομάδες που έφθασαν στις 8 είναι πολύ ισχυρές και ο ΝΟΚ θα προσπαθήσει για μία αξιοπρεπή εμφάνιση τιμώντας τον Όμιλο και την πόλη της Καλαμάτας.
Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής έχουν ως εξής:
Πειραϊκός - ΝΟΚ
1η σκακιέρα
Κοφίδης Αντρέας - Σγουρός Απόστολος 1 – 0
2η σκακιέρα
Κασιούμης Βασίλειος - Μπελιώτης Γιώργος 0 – 1
3η σκακιέρα
Αλεξάκης Γιώργος - Τσεκούρας Θοδωρής 0,5 – 0,5
4η σκακιέρα
Σιδηρόπουλος Νικόλαος- Μακροπούλου Μαρίνα 0 - 1