Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2020 14:01

ΤΕΝΙΣ: Στην τετράδα του πανελληνίου πρωταθλήματος η Χριστοπούλου του Σ.Α. Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ: Στην τετράδα του πανελληνίου πρωταθλήματος η Χριστοπούλου του Σ.Α. Μεσσήνης

Με 110 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης, στο οποίο οι αθλήτριες του Συλλόγου Αντισφαίρισης Μεσσήνης πρωταγωνίστησαν.

Συγκεκριμένα, η Κρίστυ Χριστοπούλου έφθασε στην τετράδα για παιδιά έως 10 ετών! Είχε προηγηθεί η εξαιρετική παρουσία της Βάσιας Μιχαλοπούλου στα ίδια γήπεδα στο Πανελλαδικό για 12ρια, κάτι που δείχνει ότι η Μεσσήνη δίνει ηχηρό “παρών” στο ελληνικό τένις και στις μικρότερες αναπτυξιακές ηλικίες. Στην αποστολή της Πάτρας, πολύ καλά δείγματα για το μέλλον έδωσε και η 9χρονη Μαρία Καζολέα, η οποία κέρδισε σαρωτικά τους πρώτους δυο γύρους. Προηγήθηκε με διαφορά στον αγώνα για την 8δα, αλλά εξαντλήθηκε με το αχρείαστα απαιτητικό πρόγραμμα των διοργανωτών και στερήθηκε μιας καλύτερης πορείας.

Στα αγόρια, ο 10χρονος Νικόλας Μπαζιώτης έκανε την παρθενική του νίκη σε Πανελλήνιο επίπεδο φτάνοντας στον γύρο τον 32, ενώ άτυχος στάθηκε ο συνομήλικος Γιάννης Κουμερτάς, ο οποίος κληρώθηκε με ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των 64. Επόμενος στόχος των μικρών αθλητών είναι η συμμετοχή στο παραδοσιακά πολύ δυνατό Open της Βάρης, τέλη Οκτώβρη, ενώ την σκυτάλη θα πάρουν οι αθλητές της αγωνιστικής έως 16 ετών που θα δοκιμαστούν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα στην Πάτρα 24-25 Οκτωβρίου. Εγγύηση των επιτυχιών των Μεσσήνιων αθλητών και αθλητριών αντισφαίρισης την τελευταία πενταετία, αποτελεί αναμφισβήτητα ο νυν τεχνικός διευθυντής του Σ.Α. Μεσσήνης και ιδιοκτήτης του Kalamata Tennis Garden Χρήστος Χριστόπουλος, ο οποίος έχει ανεβάσει τον πήχη και αναδεικνύει με την εμπειρία και μέθοδο του το ένα ταλέντο μετά το άλλο, σε ένα άθλημα που λόγω των παγκοσμίων σταρ Τσιτσιπά και Σάκκαρη γίνεται ολοένα και πιο αγαπητό στην χώρα μας.