Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2020 14:15

Με επιτυχία η ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ημερίδα στίβου για τα παιδιά των ακαδημιών του, διοργάνωσε το Σάββατο ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Σε αυτήν έλαβαν μέρος παιδιά από την Α’ έως και τη Δ’ δημοτικού στα αγωνίσματα της ταχύτητας 40μ, στα 40μ με μικρά εμπόδια, στο άλμα σε μήκος και στο μπαλάκι. Οι προπονητές κατέγραψαν τις επιδόσεις των μικρών παιδιών, ώστε να μπορούν να βλέπουν την εξέλιξη τους, καθώς και ποια από τα παιδιά ξεχωρίζουν. Στο τέλος των αγωνισμάτων όλα τα παιδιά πήραν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

Η συμμετοχή των παιδιών στην ημερίδα, τους δίνει αφενός μια πρώιμη αγωνιστική εμπειρία που θα αποδειχθεί πολύτιμη για το μέλλον, αφετέρου το μετάλλιο και το αναμνηστικό δίπλωμα τους δείχνει ότι η προσπάθεια και η συμμετοχή είναι αυτή που μετράει πάνω από όλα. Πριν αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας, τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως θερμομέτρηση όλων κατά την είσοδο τους στο στάδιο, ένας κενός διάδρομος στους δρόμους ταχύτητας σύμφωνα με τους κανόνες της Γ.Γ. Αθλητισμού, απολύμανση των οργάνων που χρησιμοποιούνταν, χρήση μάσκας από τους διοργανωτές προπονητές.

Με την ίδια προσοχή και την υπευθυνότητα που διακρίνει τον Σύλλογο, το ερχόμενο Σάββατο, διοργανώνεται η Β ́ φάση της ημερίδας με σειρά να παίρνουν τα παιδιά της Ε ́ και Στ ́ Δημοτικού και τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας της Α’ Γυμνασίου.