Δευτέρα, 26 Μάιος 2014 17:11

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Πετυχημένη σεζόν για τον Ομιλο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ:  Πετυχημένη σεζόν για  τον Ομιλο της Καλαμάτας

Επιτυχημένη ήταν η φετινή αγωνιστική σεζόν για τον Ομιλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλαμάτας, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα με τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.


Ο καλαματιανός Ομιλος ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 9 χρόνια περίπου, αλλά τη φετινή σεζόν, από τον περασμένο Ιούνιο, άρχισε να έχει πιο έντονη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα μετά από τις πρώτες συμμετοχές σε αγώνες των αθλητών Γιώργου Καλογερόπουλου και Γιώργου Μαγιόγλου το Μαΐο του 2013 στη Φλώρινα ξεκίνησε πιο ενεργά τη λειτουργία του ο καλαματιανός σύλλογος.
Στόχοι για τη δημιουργία του συλλόγου ήταν η αγάπη για το άθλημα και η περαιτέρω ανάπτυξη του. Ετσι μετά από συντονισμένες ενέργειες δημιουργήθηκε ο Ομιλος με ιδρυτικά μέλη τους Γιώργο Καλογερόπουλο, Γιώργο Μαγιόγλου, Γιάννη Βλαχόγιαννη, Δημήτρη Μποσίνη, Κωνσταντίνο Φιλλιππαίο, Παντελή Μεντώνη και Αρθουρ Χάρνεϊ. Στην πορεία προστέθηκαν και άλλα μέλη στο όμιλο, τα οποία οδηγήθηκαν από την αγάπη τους για το άθλημα.
Η πρώτη κίνηση των μελών ήταν να βρουν χώρο στέγασης και αυτό έγινε σε αίθουσα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Η δεύτερη κίνηση ήταν  αυτή της αγοράς εξοπλισμού, όπως τραπέζια, ρομπότ προπόνησης και ότι άλλο χρειάζεται για να μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές. Επόμενη κίνηση των μελών του ομίλου ήταν η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΠΟΦΕΠΑ (Πανελλήνιος Ομιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), όπου δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 9 χρόνια με συμμετοχή βετεράνων αθλητών και αθλητών που δεν είχαν ασχοληθεί ενεργά με το πινγκ πονγκ.
Μετά από συνεννόηση του Ομίλου της Καλαμάτας και άλλων ομίλων στην Πελοπόννησο δημιουργήθηκε ο όμιλος Πελοποννήσου, όπου συμμετέχουν δύο ομάδες της Καλαμάτας, δύο της Τρίπολης, μίας από το Ξυλόκαστρο, μίας από το Ζευγολατιό Κορινθίας και μίας από το Ναύπλιο.
Οι δύο ομάδες της Καλαμάτας αποτελούνται η μία από τους Γ. Καλογερόπουλο, Βασίλη Πολυχρονόπουλο, Δημήτρη Μποσίνη, Παντελή Μεντώνη που ονομάζεται Πινγκ-Πονγκ Stars και η άλλη ομάδα Κεραυνός Καλαμάτας αποτελείται από τους Γιώργο Μαγιόγλου, Γιάννη Βλαχόγιαννη, Κωνσταντίνο Φιλλιππαίο, Αρθουρ Χάρνεϊ και Θεμιστοκλή Κρητικό.
Μετά το πέρας του πρωταθλήματος η ομάδα του παλαιμάχων Ζευγολατιού κατέκτησε το νταμπλ, μιας και στις τάξεις του είχε δύο βετεράνους παίκτες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες κατηγορίες.

Κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση

Στο πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε στο τέλος Απριλίου (είχε αρχίσει τον Οκτώβριο), συμμετείχαν οι δύο ομάδες της Καλαμάτας, οι Πινγκ-Πονγκ Stars και ο Κεραυνός Καλαμάτας. Οι Πινγκ-Πονγκ Stars κατέκτησαν τη 2η θέση του πρωταθλήματος και την 3η ο Κεραυνός Καλαμάτας, ενώ στο κύπελλο τη 2η θέση κατέλαβε ο Κεραυνός Καλαμάτας και την 3η θέση οι Πινγκ-Πονγκ Stars. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα στα μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα οι Πινγκ-Πονγκ Stars είχαν κερδίσει και τις δύο φορές.

Ψηλά στους πίνακες αξιολόγησης

Σημαντικές θέσεις κατέχουν οι αθλητές του δύο ομάδων της Καλαμάτας στους πίνακες αξιολόγησης της ΠΟΦΕΠΑ με μόλις έναν χρόνο παρουσίας τους στο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Καλογερόπουλος είναι 2ος στην κατηγορία 18-39 ετών, ο Γ. Μαγιόγλου είναι 3ος στην κατηγορία 50-59 ετών, ο Β. Πολυχρονόπουλος είναι 7ος στην κατηγορία 40-49 ετών, ο Γ. Βλαχόγιαννης είναι 12ος στην κατηγορία 50-59 ετών και οι υπόλοιποι σε χαμηλότερες θέσεις. Ολοι οι παραπάνω αθλητές στην κατηγορία ανεξάρτητοι ανάμεσα σε 436 αθλητές.

Ο τελευταίος αγώνας

Στις 31 Μαΐου με 1η Ιουνίου, θα διεξαχθεί  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ στο Ξυλόκαστρο (πρόκειται για την τελευταία διοργάνωση της σεζόν),  όπου θα συμμετάσχει ο Κεραυνός Καλαμάτας ως φιναλίστ του κυπέλλου στο ομαδικό κυπελλούχων.
Στο ατομικό ανεξάρτητων θα συμμετάσχουν οι Γ. Καλογερόπουλος, Β. Πολυχρονόπουλος, Γ. Μαγιόγλου, Γ. Βλαχόγιαννης, Κ. Φιλλιππαίος, Π. Μεντώνης, με τις προσδοκίες για μετάλλια να είναι πολλές, όπου και θα κλείσει η επιτυχημένη πρώτη σεζόν.

Ο μελλοντικός στόχος

Μελλοντικός στόχος του Ομίλου είναι η συμμετοχή νέων μελών είτε αρχαρίων, είτε αθλητών με εμπειρίες στο χώρο του πινγκ-πονγκ, όπως επίσης η δημιουργία ακαδημίας για νέους αθλητές μικρούς και μεγάλους με στόχο την εκμάθηση του αθλήματος.
Ο Ομιλος δραστηριοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 200 περίπου τ.μ., στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και οι ημέρες και ώρες προπόνησης είναι κάθε  Δευτέρα και κάθε Τετάρτη 5-9 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 4 έως 9 μ.μ. Η μηναία συνδρομή είναι 10 ευρώ (για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου) και οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του Ομίλου, μπορούν να απευθύνονται στο μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Καλογερόπουλο στο 6983-511888.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ