Τετάρτη, 28 Μάιος 2014 20:03

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διοργανωτές της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια» καθώς το Σάββατο  θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά η ιστορική αυτή αθλητική εκδήλωση του Μεσσηνιακού.

Ουσιαστικά η φετινή χρονιά είναι η 45η τέλεση των αγώνων καθώς οι ρίζες τις διοργάνωσης προσδιορίζονται στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Ασφαλώς, τα «Παπαφλέσσεια» είχαν εντελώς διαφορετική μορφή από ότι σήμερα προσελκύοντας κυρίως το ενδιαφέρον αθλητών σε επίπεδο περιφέρειας. Μετά από κάποιο διάστημα όπου οι αγώνες δεν διεξήχθησαν, η διοργάνωση αναβίωσε το 1984. Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου τα «Παπαφλέσσεια» πραγματοποιούνται από το 1996 με αποτέλεσμα την εκτόξευση της δημοτικότητας τους σε υψηλό επίπεδο.
Στην διοργάνωση του 2014, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων αθλητών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα ο οποίος την φετινή χρονιά είχε καταπληκτικές εμφανίσεις στον κλειστό στίβο. Μερικά από τα ονόματα των συμμετεχόντων είναι τα ακόλουθα:

Περιμένουν κόσμο
αλλά και Ανδριανό

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να προσελκύσουν ένα μεγάλο αριθμό θεατών για να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση διεθνή απήχηση. Στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας θα βρίσκεται πιθανότατα και ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός.