Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 12:26

ΣΚΑΚΙ: Τριπλή μεσσηνιακή παρουσία στο νεοσύστατο τμήμα του Παναθηναϊκού

Γράφτηκε από τον

Μετά από 25 χρόνια επανιδρύεται το τμήμα σκάκι του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου με την ονομασία «Σύλλογος πιο μεγάλος»... 

Πρωτεργάτης σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν το μέλος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Γιάννης Αντωνιάδης και ο δημοσιογράφος Κωστής Παρράς, αλλά στο όλο εγχείρημα είχε ρόλο και ένας Μεσσήνιος...

Ο λόγος για τον καλαματιανό οδοντίατρο Παναγιώτη Μουστάκη, ο οποίος είναι κουμπάρος με τον Κωστή Παρρά και θα είναι αθλητής στο τμήμα σκάκι του Παναθηναϊκού. Οι δυο τους ως φοιτητές τη δεκαετία του ‘80 ήταν στους σκακιστικούς συλλόγους του ΠΕΣ Ιλισίων και του Αρη Νικαίας, όμως στη συνέχεια ο κ. Μουστάκης δεν ασχολήθηκε ενεργά με κάποιον άλλο σύλλογο, λόγω και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Κωστής Παρράς τα τελευταία χρόνια ανέλαβε τον σκακιστικό σύλλογο ΑΜΕΣ της Νέας Ερυθραίας, τον οποίο ανέβασε επίπεδο και εκεί πήρε μεταγραφή πριν 3-4 χρόνια ο Παναγιώτης Μουστάκης.

Γνωστός για τα Παναθηναϊκά του αισθήματα ο Παναγιώτης Μουστάκης, δεν μπορούσε να πει όχι στην πρόταση του κουμπάρου του Κωστή Παρρά, να ενταχθεί ως αθλητής στο νεοϊδρυθέν τμήμα του ΠΑΟ.

Μάλιστα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό πήραν και οι δύο κόρες του κ. Μουστάκη, Ελπίδα και Χριστίνα, οι οποίες ήταν αθλήτριες του ΝΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελπίδα και η Χριστίνα σε σχολικά πρωταθλήματα που είχαν διεξαχθεί πριν λίγα χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ήταν στην πανελλήνια εξάδα.

Η μετακίνηση στον Παναθηναϊκό έγινε για συναισθηματικούς λόγους, αφού όπως μας λέει ο κ. Μουστάκης “ο καθένας έχει όνειρο να είναι αθλητής του Παναθηναϊκού”.

Η ομάδα θα ξεκινήσει από την Β’ τοπική κατηγορία με στόχο την άμεση επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια (πέντε κατηγορίες μέχρι την Α’ εθνική).

Ηδη έχουν γίνει 13 μεταγραφές, 6-7 εκ των οποίων είναι κινήσεις πρώτης γραμμής.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα την αίτηση εγγραφής στα μητρώα της και το τμήμα θα φιλοξενείται στην ανακαινισμένη Θύρα 3 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκάκι επανέρχεται στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά από 25 περίπου χρόνια, όπου το καλλιέργησε για πρώτη φορά το 1948 σε δύσκολα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη 20 επίσημους τίτλους στο σκάκι καθώς και δύο ανεπίσημους και φιλοδοξεί με μεθοδικότητα να επανέλθει εκεί που του αρμόζει.