Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2021 14:07

ΤΕΝΙΣ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Μεταγραφή από τον ΔιαφοροΖΩ στον Παναθηναϊκό για τον Αρη Νικολόπουλο

Γράφτηκε από τον

Τμήμα τένις με αμαξίδιο διαθέτει πλέον και ο Παναθηναϊκός και πρώτη μεταγραφή ήταν ο... γνωστός μας Αριστομένης Νικολόπουλος, που έχει προπονητή τον καλαματιανό Ανδρέα Νίκα.

Ο Νικολόπουλος κατάγεται από την Πάτρα, όμως μεγάλωσε στη Ζαχάρω Ηλείας και εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα.
Είναι στενός φίλος και κουμπάρος με τον καλαματιανό αθλητή του τένις με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη. Ο Αριστομένης Νικολόπουλος ήταν αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔιαφοροΖΩ, ενός συλλόγου που έχει ως έδρα την Καλαμάτα και δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Γιώργου Λαζαρίδη.
Ο 38χρονος αθλητής αγαπά από μικρό παιδί τον Παναθηναϊκό και ξεκίνησε να παίζει τένις με αμαξίδιο το 2008, σε ηλικία 26 ετών.
“Από το 2011 μέχρι το 2014 ανέβαινα Αθήνα και έκανα προπόνηση στον Γέρακα με τον Γιώργο Κόντο, ομοσπονδιακό τεχνικό στο τένις με αμαξίδιο που είναι βέβαια και αυτός Παναθηναϊκός, τον συναθλητή μου Στέφανο Διαμαντή και τον Τόλη Μουμτζόγλου.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα βρίσκομαι στην Καλαμάτα και προπονητής μου είναι ο Ανδρέας Νίκας, που είναι και αυτός Παναθηναϊκός. Σκοπός μας είναι οι αρχές που πρεσβεύει ο σύλλογος μεγάλος, που δεν είναι άλλη από την γενικότερη φιλοσοφία του ολυμπισμού, του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας. Έτσι πήρα τη δύσκολή απόφαση να φύγω από τον ΔιαφοροΖΩ, σαν αθλητής και να πάω στην ομάδα της καρδιάς μου!”, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αρης Νικολόπουλος και συνεχίζοντας προσθέτει: “Σημαντικότεροι αγωνιστικοί μου σταθμοί στο τένις με αμαξίδιο είναι το 2009 το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα στο Νοτιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2011 πάλι με την ελληνική εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Τέταρτη θέση στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο το 2012, το 2014 ήμουν επίσης 4ος και το 2019 κατέλαβα την 5η θέση.
Η καθημερινότητα μου είναι η οικογένεια μου και η δουλεία μου, είμαι ψυχολόγος, και έτσι μένουν τα Σαββατοκύριακα και κάποια απογεύματα για τένις. Θα συνεχίσω να κάνω αγωνιστικό αθλητισμό και να εκπροσωπώ την ομάδα μου”. Προπονητής του τμήματος είναι ο Ανδρέας Νίκας, που έχει πλούσιο βιογραφικό και είναι γνωστός προπονητής στον Όμιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας.