Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021 20:09

Εθνική πόλο γυναικών: Νικηφόρα πρεμιέρα στο Προολυμπιακό, 13-5 το Καζακστάν (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εθνική πόλο γυναικών: Νικηφόρα πρεμιέρα στο Προολυμπιακό, 13-5 το Καζακστάν (βίντεο)

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 13-5 του Καζακστάν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης επιβλήθηκε άνετα με 13-5 επί του Καζακστάν, μια νίκη που δίνει ώθηση ψυχολογική για τη συνέχεια.

Μετά από μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημα παιχνίδια και με ανανεωμένη και πιο νεανική σύνθεση, η Ελλάδα προσπάθησε να βρει ρυθμό, γνωρίζοντας ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης και σταδιακά αυτό ήταν οφθαλμοφανές και μη αμφισβητούμενο.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου σκέφτεται την αναμέτρηση με το Ισραήλ την Τετάρτη (20/1) , ενώ ακολουθεί η δυνατή Ουγγαρία (επικράτησε 27-2 του Ισραήλ στο πρώτο παιχνίδι), στο πρώτο κρασ τεστ της Ελλάδας στο τουρνουά.

Με βασικό όπλο την άμυνα και επιθετικές λύσεις με όλους τους τρόπους, η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις από νωρίς, σε έναν αγώνα εύκολο, που εντυπωσίασε όμως η επιθετική αποτελεσματικότητα της αρχηγού Χριστίνας Τσουκαλά, η οποία εκτός από τις ασίστ συνόδεψε την πρεμιέρα της «επίσημης αγαπημένης» και με 7 προσωπικά γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ 1., Πλευρίτου Ελ 2., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάρατ Ναουραζμπέκοφ): Ζαρκιμπάγεβα, Ποτσίνοκ, Ακιλμπάγεβα 1, Τούροβα, Γερέμινα 1, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα, Μουράγεβα, Σαποβάλοβα, Κχριτάνκοβα 2, Ραχμάνοβα, Μουρατίλιεβα, Αλιμπάγεβα.

Πηγή: sport24.gr