Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 14:57

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ: Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας

Γράφτηκε από τον
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ: Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας

Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες αθλητριών από το χώρο του υγρού στίβου, που αποκάλυψαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής βίας στο παρελθόν, εξέδωσε η ΚΟΕ.

Για την περίπτωση της Μάνιας Μπίκοφ, η οποία μάλιστα προχθές συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, διευκρινίζεται ότι το καταγγελόμενο περιστατικό έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία η νυν διοίκηση δεν ηγείτο της ΚΟΕ. Σε ό,τι αφορά την Ραμπέα Ιατρίδου, επισημαίνεται ότι η καταγγελία αφορά περίοδο, κατά την οποία η τεχνική κολύμβηση ανήκε σε άλλη ομοσπονδία. Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στη Σοφία Μπεκατώρου και καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας στο χώρο του αθλητισμού. Παράλληλα, παροτρύνει αθλητές/τριες, γονείς, προπονητές και σωματεία να αποκαλύπτουν παρόμοια περιστατικά, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της ομοσπονδίας.
Η ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: «Σχετικά με τις αναφορές των τελευταίων ημερών για αθλήτριες της υδατοσφαίρισης και της τεχνικής κολύμβησης, που υπέστησαν σεξουαλική βία όπως οι ίδιες κατήγγειλαν, στην διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, από την ΚΟΕ διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Η πρώην διεθνής υδατοσφαιρίστρια Μάνια Μπικόφ, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο και συζήτησαν σχετικά για το συμβάν που ανάγεται στην περίοδο (Σεπτέμβριος 1990-Δεκέμβριος 1994), κατά την οποία η νυν Διοίκηση ΔΕΝ ήταν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην Μάνια Μπικόφ, επισημαίνοντας ότι έχει την απόλυτη στήριξη του ιδίου και της Ομοσπονδίας. Σε ό,τι αφορά την πρώην αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου, η περίπτωση της αφορά περίοδο πριν 30 χρόνια, κατά την οποία το άθλημα ανήκε σε άλλη Αθλητική Ομοσπονδία (ΕΟΥΔΑΑΤΚ). Στην ΚΟΕ, η Τεχνική κολύμβηση, εντάχθηκε το 2010. Η ΚΟΕ δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι περιστατικά σεξουαλικής ή μη βίας στο χώρο του Αθλητισμού, πέραν του ότι καταδικάζονται, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος που πρεσβεύει τα ύψιστα και διαχρονικά ιδανικά του Ολυμπισμού, να παραμείνει μακριά από τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές και συμπεριφορές. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΟΕ δηλώνει, πως βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας και κάθε Σοφίας του Ελληνικού Αθλητισμού που κρατά ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, στα διεθνή φόρα, όσο και αν επιχειρείται να τον απαξιώνουν με μέθοδες και πρακτικές αντιδημοκρατικών συμπεριφορών. Καλούμε και προτρέπουμε τους αθλητές και αθλήτριες, τα σωματεία, τους προπονητές, τους γονείς, όλους της οικογένειας των αθλημάτων μας, να αποκαλύπτουν εν τη γενέσει τους σχετικά αποτρόπαια και καταδικαστέα περιστατικά. Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από πλευράς της Ομοσπονδίας μας».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ