Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 14:02

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διαψεύδει η ιαπωνική κυβέρνηση τις σκέψεις ακύρωσής τους

Γράφτηκε από τον

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διαψεύδει το δημοσίευμα των Times σύμφωνα με το οποίο επιθυμεί να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι μετατέθηκαν λόγω κορονοϊού από το καλοκαίρι του 2020 σε αυτό του 2021.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τόμας Μπαχ πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν δίχως πρόβλημα το 2021, δημοσίευμα των "Times" τονίζει πως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση περί ακύρωσής τους.

"Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να ακυρωθούν λόγω του κορονοϊού, πλέον η προσοχή έχει στραφεί στο να διασφαλιστεί πως η πόλη θα μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032", αναφερόταν στο ρεπορτάζ των Times.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης, Μαναμπού Σακάι, διέψευσε το δημοσίευμα με δηλώσεις του και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μετατέθηκαν για το αντίστοιχο του 2021 με έναρξη στις 23 Ιουλίου και λήξη στις 8 Αυγούστου.

Πηγή: sport24.gr