Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 13:07

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ετοιμα τα μέτρα αντι-covid 19

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ετοιμα τα μέτρα αντι-covid 19

Στις 4 Φεβρουαρίου, στη Λωζάνη θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, επίσημα το «playbook» των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Θα αναφέρονται οι κανόνες που θα επιτρέπουν σε 15.400 αθλητές και δεκάδες χιλιάδες άλλους επαγγελματίες, να εισέλθουν με ασφάλεια στην Ιαπωνία όταν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα οι διοργανωτές και η ΔOE δημοσιοποιούν επιτέλους τα σχέδιά τους. «Έχουμε δημιουργήσει τέσσερα διαφορετικά σενάρια», εξήγησε η Λουτσία Μονταναρέλα, επικεφαλής του τομέα μέσων ενημέρωσης της ΔΟΕ, σε μια συζήτηση που διοργανώθηκε από την Aips: Το τρέχον σενάριο είναι πολύ παρόμοιο με εκείνα που έχουμε δημιουργήσει, με την πανδημία να είναι ανάμεσά μας
και με ορισμένες χώρες ικανές να τη συγκρατήσουν και άλλες όχι», πρόσθεσε. Όπως αναφέρεται οι αθλητές και όλοι όσοι πηγαίνουν στην Ιαπωνία πιθανότατα θα αναγκαστούν να περάσουν από μια περίοδο καραντίνας στο σπίτι τους πριν από το ταξίδι. Στη συνέχεια θα γίνει εξέταση στο αεροδρόμιο αναχώρησης, αλλά και κατά την άφιξη στην Ιαπωνία και συχνά τεστ για όσους μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό . «Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια τεράστια πρόκληση, να δημιουργήσουμε μια φούσκα για όλους τους αθλητές. Είναι ένα πράγμα να δημιουργήσεις μία φούσκα για 200 αθλητές σε ένα άθλημα, και ένα άλλο για χιλιάδες αθλητές σε διαφορετικά αθλήματα», πρόσθεσε η Μονταναρέλα. Σχετικά με τους θεατές η απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι την άνοιξη. Ομως λιγότερο κοινό σημαίνει περισσότερο κόστος για την Ιαπωνία. Η οργανωτική επιτροπή αναμένει να συγκεντρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Επίσης ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ εξακολουθεί να πιέζει όλους τους συμμετέχοντες να εμβολιαστούν, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε γνωστό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ότι οι αθλητές δεν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα έναντι των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ατόμων.