Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 16:45

ΣΤΙΒΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Προετοιμασία σε καιρό πανδημίας

Γράφτηκε από τον

Τρεις μήνες πέρασαν από τότε που ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown στη χώρα μας και δυστυχώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Η πανδημία επιμένει και ουδείς γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Ο αθλητισμός είναι διέξοδος σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα και όσοι έχουν τη δυνατότητα, προπονούνται έστω και με το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού, το οποίο συνεχίζει τη δράση του, όσον αφορά βέβαια την αγωνιστική ομάδα.
Διότι οι ακαδημίες έχουν σταματήσει από το Νοέμβριο, ενώ οι προπονήσεις γίνονται με περιορισμούς και σε γκρουπ για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σύμφωνα άλλωστε με τα μέτρα που ισχύουν, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας μπορούν να εισέλθουν και να προπονηθούν μέχρι 80 άτομα, ανεξάρτητα αν είναι αθλητές συλλόγου ή κοινό. Επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες ενδυνάμωσης. Ετσι τα παιδιά προπονούνται στον εξωτερικό χώρο του Σταδίου προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση.

Καλυβιώτης: "Τα παιδιά είναι πηγή αισιοδοξίας"

"Η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου, γιατί στην πρώτη καραντίνα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, ενώ τώρα έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε έστω και με αυτές τις συνθήκες", λέει στην "Ε" ο Γιάννης Καλυβιώτης, τον οποίο συναντήσαμε το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Ο εκ των προπονητών του στίβου του Μεσσηνιακού, σημειώνει βέβαια ότι "Η προετοιμασία είναι ελλιπής, αφού ένα μεγάλο μέρος αφιερώνεται στην ενδυνάμωση και τώρα μένουμε πίσω. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να καλύψουμε αυτό το κενό και τα παιδιά να βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση".
Στην εποχή της πανδημίας είναι δύσκολο να διεξάγονται αγώνες. Ετσι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ για τις 12-13 Φεβρουαρίου είναι στον "αέρα", αν και ο ΣΕΓΑΣ κάνει προσπάθειες ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να ταξιδέψουν και να γίνει (διότι ως γνωστόν απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό).
Από εκεί και πέρα, τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα και το καλοκαίρι τα ανοιχτά πανελλήνια πρωταθλήματα. Η τύχη των διοργανώσεων βέβαια θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες. Ο Γιάννης Καλυβιώτης τονίζει ότι "Τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί με τη νέα κατάσταση και είναι πηγή αισιοδοξίας για όλους μας. Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε το καλύτερο και ελπίζουμε να αλλάξουν οι συνθήκες στο μέλλον και να γίνουν οι αγώνες".