Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014 21:13

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Με την εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Μπάκα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Με την εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Μπάκα του ΝΟΚ

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τη κολυμβήτρια του Βασιλική-Σταυρούλα Μπάκα, αποτελεί η κλήση της στην Εθνική ομάδα προκειμένου να συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων που θα γίνει στο Ντόρντεχτ της Ολλανδίας στις 9-13/6.


Με την ελληνική αποστολή θα αγωνιστούν συνολικά 10 παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια. Η σύνθεση που ανακοίνωσε η ΚΟΕ είναι η ακόλουθη: Χρήστου Απόστολος (ΟΣΦΠ), Μυλωνάς Φώτης (Άρης Θεσσαλονίκης), Χιώτης Παναγιώτης (Παλαιό Φάληρο), Αϊβαλιώτης Ευάγγελος (Ολυμπιάδα Πετρούπολης), Δημητρίου Δημήτρης και Συρίγου Αναστασία (ΑΝΟ Αργυρούπολης), Μαυραντζά Αγγελική (Άλμπατρος Άνω Λιοσίων), Λεμπλ Ηλέκτρα (Ποσειδώνα Ιλισίων), Μπάκα Βασιλική (Ν.Ο. Καλαμάτας) και Σάχα Ιωάννα (ΑΝΟ Γλυφάδας).
Σε δηλώσεις του ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και της καλαματιανής πρωταθλήτριας Στάθης Μπακολιάς τόνισε: «Η κλήση της Βασιλικής στην Εθνική ομάδα για δέκατη συνεχόμενη φορά, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών που κάνει η κολυμβήτρια εδώ και χρόνια και αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για το σύλλογο, όσο και την ίδια να αγωνιστεί σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι οι Πανευρωπαϊκοί. Ιδιαίτερη τιμή βέβαια είναι και για τη πόλη μας που στις τάξεις του ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας διαθέτει μια κολυμβήτρια υψηλού επιπέδου, άλλωστε η Καλαμάτα και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας φημίζεται από παλιά για τον υγρό στίβο και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του αθλήματος. Όσον αφορά την προετοιμασία προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε και τις αντιξοότητες που επικρατούν, συνολικά όλη τη περίοδο στη πισίνα, να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Η νεαρή καλαματιανή πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στις μέχρι τώρα συμμετοχές με τα εθνικά χρώματα έχει μια αξιοζήλευτη συγκομιδή μεταλλίων αφού έχει κατακτήσει 23 μετάλλια (11 ατομικά και 12 ομαδικά) εκ των οποίων 7 χρυσά, 7 αργυρά και 9 χάλκινα.