Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014 19:49

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζετ σκι ξεκίνησε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζετ σκι, όπως και πέρυσι, φιλοξενείται και φέτος στην Καλαμάτα. Περίπου 30 αθλητές από όλο τον κόσμο μπήκαν σήμερα στο νερό και ξεκίνησαν τους εντυπωσιακούς αγώνες στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το πρωί αναχώρησαν για την Πύλο, από όπου επέστρεψαν το μεσημέρι ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιελάμβανε κούρσες κατά μήκος της παραλίας της Καλαμάτας.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένα μοναδικό “fly board show” στο χώρο μπροστά από τα pits (κεντρική προκυμαία λιμένος Καλαμάτας).
Το σημαντικό διεθνές γεγονός, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Jet Sport υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική προκυμαία η τελετή έναρξης, παρά τις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση, την οποία μπορούν να επισκεφθούν όλοι και να γνωρίσουν περισσότερα για το συγκεκριμένο μηχανοκίνητο άθλημα.
Ο Δήμαρχος Παν. Νικάς καλωσόρισε τη διοργάνωση αυτής της διαγωνιστικής διαδικασίας στην Καλαμάτα και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους.
Επεσήμανε ότι τέτοιες εκδηλώσεις μόνο καλό κάνουν στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι προσελκύουν επισκέπτες από όλον τον κόσμο, κάνουν γνωστές παντού τις ομορφιές της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις.