Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2021 17:10

Τσιτσιπάς: Στους "4" του Ρότερνταμ, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Γράφτηκε από τον
Τσιτσιπάς: Στους "4" του Ρότερνταμ, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε στα τρία σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ, και ανέβηκε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και κατάφερε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή του σκορ με 4-6, 6-3, 7-5 μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων στο Ρότερνταμ.

Με αυτή τη νίκη, εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα (8/3), ξεπερνώντας το παιδικό του ίνδαλμα, Ρότζερ Φέντερερ.

Στα ημιτελικά του Σαββάτου, ο 22χρονος πρωταθλητής θα περιμένει το νικητή του 2ου προημιτελικού ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και Ζέρεμι Σαρντί.

Για να κατάφερε να πετύχει την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Κατσάνοφ, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να ανατρέψει το προβάδισμα του Ρώσου στα σετ αλλά και το break με το οποίο προηγήθηκε ο αντίπαλός του στο καθοριστικό σετ της αναμέτρησης.

Ο Στέφανος ήταν εξαιρετικός στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα και παρέμεινε σε τροχιά για τον 6ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο μετά την Μασσαλία, τον Φεβρουάριο του 2020.

Αν και ξεκίνησε με break τον πρώτο προημιτελικό, ο Τσιτσιπάς έχασε δύο φορές το σερβίς του στο εναρκτήριο σετ, με αποτέλεσμα ο Κατσάνοφ να προηγηθεί με 6-4 σε 55 λεπτά παιχνιδιού.

Η αντίδραση του Έλληνα άσου ήταν άμεση και επιβλητική αφού προηγήθηκε με διπλό break (4-0) στο 2ο σετ και παρά την προσπάθεια επιστροφής του αντιπάλου του, κατάφερε να στείλει τον αγώνα στο καθοριστικό σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δεχόμενος break στο 4ο game (3-1) ωστόσο αντέδρασε άμεσα (3-2) και με νέο break στο 12ο game (7-5), ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή του.

Ήταν η 9η φετινή νίκη του Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν, σε σύνολο 10 αγώνων που έχει δώσει με κορυφαία αυτή επί του Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά του Australian Open και μάλιστα με ανατροπή από 0-2 στα σετ.

Πηγή: sport24.gr