Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 13:58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Στις 25/3 ξεκινά η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Φουκοσίμα

Γράφτηκε από τον

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, δήλωσαν χθες ότι η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου από το J-Village στη Φουκουσίμα, όπως είχε προγραμματιστεί, θέτοντας σε αντίστροφη μέτρηση την έναρξη των Αγώνων τέσσερις μήνες αργότερα.

Η τελετή και το πρώτο τμήμα της Λαμπαδηδρομίας την πρώτη ημέρα δεν θα είναι ανοιχτά στο κοινό, καθώς οι διοργανωτές, μειώνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και απλοποιούν το πρόγραμμα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Το Τόκιο 2020 «δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας του Τόκιο 2020, λαμβάνοντας μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων μεταξύ των θεατών, των λαμπαδηδρόμων, του προσωπικού και άλλων συμμετεχόντων, καθώς και των κατοίκων της περιοχής», ανέφερε η ανακοίνωση.
Επίσης η οργανωτική επιτροπή έκανε γνωστό ότι τα τεστ για σκέιτμπορντ και σκοποβολή που ήταν προγραμματισμένα τον Απρίλιο θα γίνουν το Μάιο. Τα «test events» της σκοποβολής, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 26-30 Απριλίου, προωθήθηκαν στις 17-21 Μαΐου και του σκέιτμπορντ «μετακινήθηκαν» στις 13-14 Μαΐου από τις αρχικές ημερομηνίες 28-29 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Tokyo 2020.