Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 11:43

Πρωταθλητές του στίβου για προετοιμασία στην Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου, η επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος Βούλα Παπαχρήστου και αρκετοί ακόμα κορυφαίοι αθλητές των αλμάτων θα βρεθούν τον Απρίλιο για προετοιμασία στην Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε ο Μεσσηνιακός.

Ο ιστορικός σύλλογος σημείωσε ότι οι βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ομοσπονδιακούς προπονητές στίβου της χώρας.

Ο ρόλος των Πουλόπουλου και Τσάτουμα

Ετσι ο ομοσπονδιακός και μεγαλύτερος προπονητής αλμάτων της χώρας, Γιώργος Πομάσκι, ενημέρωσε τον Δημήτρη Πουλόπουλο, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και του Μεσσηνιακού. ότι θα έρθει για αγωνιστική προετοιμασία με τους πρωταθλητές του στην πόλη μας από τις 5 έως τις 25 Απριλίου.

Εκτός από τον Τεντόγλου που κέρδισε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και την Παπαχρήστου, στην Καλαμάτα θα βρεθούν ακόμα η Σπυριδούλα Καρύδη, πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια νεανίδων στο τριπλούν και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ νεανίδων στο μήκος και στο τριπλούν.
Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, πανευρωπαϊκός πρωταθλητής εφήβων στο άλμα σε μήκος. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος, πρωταθλητής στο τριπλούν και μερικά ακόμα παιδιά που αποτελούν το μέλλον των Ελλήνων αλτών/ τριών. Οι πρωταθλητές του Γιώργου Πομάσκι θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στις ιδανικές κλιματικές συνθήκες της πόλης μας, μια προετοιμασία που είναι κρίσιμη και ιδιαίτερα σημαντική ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα είναι πολύ γνώριμη και φιλική για τον Γιώργο Πομάσκι, λόγω της συνεχής συμμετοχής των αθλητών του στα “Παπαφλέσσεια” και φυσικά λόγω της στενής φιλίας που τον συνδέει με τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Μην ξεχνάμε πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα σε μήκος Λούης Τσάτουμας και νυν προπονητής του Μεσσηνιακού, υπήρξε κι αυτός αθλητής του Γιώργου Πομάσκι. Η παρουσία επίσης του Λούη Τσάτουμα θα συμβάλλει και στην περαιτέρω προσέλκυση και ξένων πρωταθλητών για προπονητική προετοιμασία στην πόλη μας, όπως έχουν ξανακάνει άλλωστε οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού πολλές φορές και κατά το παρελθόν.
Τυχεροί θα είναι και οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού οι οποίοι θα γνωρίσουν από κοντά τους κορυφαίους πρωταθλητές και θα έχουν ίσως και την ευκαιρία να κάνουν και προπόνηση μαζί τους!