Τρίτη, 30 Μάρτιος 2021 14:13

Τζούντο: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Γράφτηκε από τον
Τζούντο: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο αφού επικράτησε του Βίκτωρα Σιώπη. Εκπρόσωπος της ΕΟΤ στην ΕΟΕ ο Διονύσης Ηλιάδης.

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Ο μέχρι πρότινος ταμίας της ομοσπονδίας, διαδέχεται στην προεδρία της ΕΟΤ, τον Γιάννη Καφενταράκη.

Για την εκλογή νέου Προέδρου και μελών του ΔΣ ψήφισαν συνολικά 63 εκλογείς σε σύνολο 63 εγγεγραμμένων και βρέθηκαν 63 έγκυρα ψηφοδέλτια. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου προέδρου, συγκέντρωσε 42 ψήφους, έναντι 21 του Βίκτωρα Σιώπη.

Η εκλογική διαδικασία, έγινε κάτω από ιδανικές συνθήκες, με την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής να δίνει παράταση μισής ώρας λόγω αδυναμίας σύνδεσης ορισμένων εκ των μελών της Γενικής Συνέλευσης στη ψηφιακή πλατφόρμα, γεγονός που έδωσε σε όλους τους εκλογείς το δικαίωμα να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Το ποσοστό των συμμετεχόντων έτσι έφτασε το 100%, δίνοντας το στίγμα της κρίσιμης εκλογικής διαδικασίας, η οποία και σηματοδοτεί την επόμενη μέρα για το ελληνικό τζούντο.

Στο 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός του Δημήτρη Μιχαηλίδη και ο Βίκτωρας Σιώπης ως υποψήφιος πρόεδρος που συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25% καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίοι έλαβαν τις εξής ψήφους:

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου 31

ΒΑΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Βασιλείου 31

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του Ιωάννη 29

ΗΛΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Γρηγορίου 29

ΧΑΜΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Παντελή 29

ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ του Ηλία 28

ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστόλου 27

ΚΑΠΟΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Στυλιανού 26

ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ του Χριστόφορου 26

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου 25

ΒΑΡΟΤΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ του Κωνσταντίνου 24

ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα 24

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Γεωργίου 24

Τις θέσεις των αναπληρωματικών μελών του ΔΣ έλαβαν οι εξής: ΜΙΣΑΪΛΟΒΑ ΣΒΕΤΛΑΝΑ του Ηλία 23, ΜΠΑΓΚΛΑΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του Γεωργίου 23, ΚΑΠΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη 22, ΦΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γρηγορίου 21, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ Του Σταμάτη 20, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 17, ΚΡΟΥΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου 16, ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ 16, ΤΣΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου 15, ΤΡΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ του Παναγή 1, ΒΑΘΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου 0, ΚΟΣΚΟΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ του Γεωργίου 0.

Οι Μιχαήλ Παπουτσάκης, Ιωάννης Σάχος και Ελένη Τσολακάκη εκλέγονται ως τρεις τακτικοί και οι Άγις-Αγάπιος Χρονόπουλος και Δικαίος Σιμάκος ως αναπληρωματικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Τακτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέχθηκε ο Διονύσιος Ηλιάδης (39 ψήφους έναντι 20 του Ευάγγελου Σουφλέρη) και αναπληρωματικός ο Κωνσταντίνος Βάγιας (38 ψήφους έναντι 20 του Βίκτωρα Σιώπη).

Κατά την εκλογοαπολογιστή διαδικασία, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία: ο διοικητικός-οικονομικός απολογισμός 2019, 2020 & 2021 (έως 28/2) η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής 2019, 2020, 2021 (έως 28/2). Παράλληλα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του έτους 2021 αλλά και του 2022.

Πηγή: sport24.gr