Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 12:54

ΠΑΛΗ: Διαμαρτυρία “Αριστόδημου” προς το Δήμο Μεσσήνης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος, ο “Αριστόδημος” ζητεί ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, δημιουργία νέων, αλλά καθορισμό χώρου στην παραλία της Μπούκας για παράκτιους αγώνες.

Ο σύλλογος της πάλης αναρωτιέται γιατί ο Δήμος Μεσσήνης αγνοεί τις προτάσεις του και εκφράζει την αγανάκτηση, αλλά και την αγωνία του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Απορίας άξιον είναι μια πόλη σαν την Μεσσήνη, που βρίσκεται μόνιμα υπό την σκιά της πρωτεύουσας Καλαμάτας,να μην ψάχνει να "βγει στον ήλιο" , αξιοποιώντας τα θετικά και υπέρ του πλεονεκτήματα, που δεν είναι και λίγα!
Μέσα σε αυτά, θεωρώ, πως εκτός από την υπέροχη Μπούκα, είναι και ο Αριστόδημος. Ένας σύλλογος με λίγα χρόνια ζωής και με σύγχρονες, νόμιμες και "νοικοκυρεμένες" προδιαγραφές , που μόνο θετικά μπορείτε να προσκομίσετε, από την όλη λειτουργία του και διοικητικά αλλά και αθλητικά, που με ένα δικό του τρόπο συνδέει των αθλητισμό με τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, σε όλο του το εύρος.
Ένα σχολείο πάλης, που καλλιεργεί, αθλητική παιδεία και την διαρκή πρόοδο σώματος, πνεύματος και ψυχής.
Κλείσαμε αισίως 5 χρόνια ζωής με υποτυπώδεις προπονήσεις σε σχέση χώρου και χρόνου (η ιδιαιτερότητα του αθλήματος),με υποσχέσεις για εύρεση χώρου για τον σύλλογο.
Ένα ζήτημα, εξόχως σημαντικό, είναι η έλλειψη αθλητικών υποδομών, κυρίως
κατάλληλων χώρων για την σταθερή, απρόσκοπτη και οργανωμένη λειτουργία των
αθλητικών συλλόγων. Η συστέγαση με άλλους αθλητικούς συλλόγους, ο περιορισμός των ημερών και ωρών λειτουργίας, ο εκτοπισμός των μικρών και νεοσύστατων αθλητικών συλλόγων από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους, η αδυναμία προγραμματισμού προπονήσεων σε ώρες που διευκολύνουν τους μαθητές, αποτελούν σοβαρά ζητήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία μας και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητά μας.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, μεγάλες διοργανώσεις και πρωταθλήματα εκτός του ότι προβάλλουν πανελληνίως την πόλη μας λειτουργούν ανταποδοτικά στην τοπική οικονομία, γεγονός που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες του τόπου μας που είναι χορηγοί μας. Παράλληλα δίνουν την ευκαιρία αξιοποίησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εργαλείου τοπικής ανάπτυξης που είναι ο αθλητικός. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε προτείνει στο δήμο Μεσσήνης να οριοθετήσει ένα χώρο στην παραλία μας για ένα γήπεδο προδιαγραφών για παράκτιους αγώνες. Αυτά είναι: Rowing Beach Sprint, Open Water, Water Skiing, Beach Tennis, Beach Handball, Beach Soccer, Beach Wrestling, Finswimming, Canoe Ocean Racing, Aquathlon και Beach Volleyball.
Όπως καταλαβαίνετε δεν θα είναι μόνο για την πάλη , αλλά και άλλοι σύλλογοι, απο τα παραπάνω αθλήματα, θα μπορούν να διοργανώσουν αθλητικές εκδηλώσεις.
Στην ουσία τα παραπάνω, αφορούν οριοθετήσεις και αποφάσεις που είναι ανέξοδες για το δήμο. Πρέπει να καταλάβει η δημοτική αρχή πως οι αθλητικές διοργανώσεις , ξεκινούν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Αν αυτές δεν ενισχυθούν (κερκίδες) ή δεν αυξηθούν με ένα κλειστό σύγχρονων προδιαγραφών για μεγάλες διοργανώσεις, όπως ορίζει και ο νόμος. δεν πρόκειται να ξαναδούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη μας και θα μας "καταπιεί" η Καλαμάτα μια για πάντα .
Ζητάμε πολλά; Όχι ,κερκίδες στο υπάρχον ζητάμε.
Ένα δημοτικό χώρο για χρήση προπονητηρίου , και θα γίνει κατασκευή με δικά μας έξοδα, ή χρηματοδότηση, ή χορηγία. Μια οριοθέτηση χώρου στην παραλία της Μπούκας , για παράκτιους αγώνες. Αυτό ζητάμε εμείς και υποσχόμαστε αθλητικές διοργανώσεις που δεν θα έχουν ξαναγίνει στη Μεσσηνία!. Πόσο κοστίζουν αυτά; πόσο κόπο χρειάζεται; ποιος δε το θέλει;
Γιατί μας αγνοεί η δημοτική αρχή χαρακτηριστικά , ενώ αθλητικά έργα γίνονται για όλους τους άλλους που έχουν χώρους; Γιατί , ζητώντας ενοίκιο , μας έδιωξαν από τα γραφεία μας; Γιατί δεν απαντούν θεσμικά σε κανέναν; Σε αυτά τα γιατί ... θα κριθούν πολλά! Με αγανάκτηση για τις ευκαιρίες που συνεχίζει να χάνει ο τόπος μας”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ