Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 10:50

ΠΟΜΑΣΚΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ "Ε": "Να γίνει ξανά η Καλαμάτα διεθνές κέντρο προετοιμασίας" (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΟΜΑΣΚΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ "Ε": "Να γίνει ξανά η Καλαμάτα διεθνές κέντρο προετοιμασίας" (βίντεο-φωτό)

“Εγώ μεγάλωσα, αλλά στα λίγα χρόνια που που μένουν, μέχρι να κλείσει ο κύκλος μου, θα διαφημίζω την Καλαμάτα. Πολλές ομοσπονδίες με ρωτούν για να έρθουν εδώ για προετοιμασία”...

Τα παραπάνω λόγια βγαίνουν από τα χείλη του μεγαλύτερου προπονητή αλμάτων της χώρας και ομοσπονδιακού Γιώργου Πομάσκι που μίλησε χθες στην “Ε” και δείχνουν τις δυνατότητες που έχει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ώστε να γίνει ξανά διεθνές κέντρο προετοιμασίας για κορυφαίους αθλητές του στίβου.


Οπως ο Μίλτος Τεντόγλου και η Βούλα Παπαχρήστου, που βρίσκονται για προπονήσεις στην Καλαμάτα ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων που έρχονται, με κορυφαία τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος και η επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού στο Τόκιο, μαζί με την Σπυριδούλα Καρύδη, πρωταθλήτρια Ευρώπης νεανίδων στο τριπλούν και κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ νεανίδων στο μήκος και στο τριπλούν.
Ακόμα στο γκρουπ του κ. Ποσμάκι που θα βρίσκεται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες στην πόλη είναι οι Νίκος Ανδρικόπουλος, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, Αλέξανδρος Περιστέρης, Αρης Περιστέρης, Ελευθερία Χριστογιώργου, Μαρία Καβαλιέρου και Αρτεμις Αθανασίου. Αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις.

“Το γκρουπ έχει τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι 3 παιδιά που ετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα, άλλα 2-3 των Νέων και το άλλο για πιο μικρούς. Ο καθένας έχει τον στόχο του, είτε για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είτε για την Ολυμπιάδα. Εχω ελπίδες ότι και κάποιος άλλος, μπορεί να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες”, λέει στην ‘Ε” ο κ. Πομάσκι για την ομάδα που βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο.
Οσο για το λόγο που επέλεξε την Καλαμάτα για προετοιμασία: “Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με την πανδημία, τα τεστ, τα δύσκολα ταξίδια και με τον κίνδυνο κάποιο παιδί να κολλήσει, είναι καλύτερα εδώ. Η περιοχή σας είναι σχεδόν μηδενική από κρούσματα και ασφαλής. Ετσι αποφασίσαμε να πάμε στα σίγουρα, στα παλιά λημέρια. Εδώ έχουμε ετοιμάσει πάρα πολλούς αθλητές και κάναμε φοβερή αγωνιστική σεζόν. Γιατί να μην το κάνουμε και φέτος;”.
Ο Γ. Πομάσκι μιλά με τα καλύτερα λόγια για την πόλη, την οποία είχε να επισκεφτεί αρκετά χρόνια. “Για άλλη μια φορά είναι φανταστική η Καλαμάτα. Περάσαν πολλά χρόνια, δεν τα έχω μετρήσει, αλλά είναι πολλά”.
Για τις εγκαταστάσεις και το ταρτάν παρατήρησε ότι: “Είναι ευχάριστο, γιατί έχει αλλάξει χρώμα προς το καλό, είναι πολύ πιο φρέσκο, καινούριο, περιποιημένο. Βασίζομαι σε όλους τους δημάρχους, έκαναν κάτι για να μπορεί ο στίβος να κάνει καλές προετοιμασίες. Και έναν φανταστικό αγώνα, τα “ Παπαφλέσσεια””.

Σε ερώτηση αν το διεθνές μίτινγκ στίβου θα βρει ξανά τη χαμένη του αίγλη, είπε: “Αυτό εξαρτάται από εμάς, μακάρι και η πανδημία να μας το επιτρέψει και θα συμβάλουμε για έναν ελκυστικό αγώνα. Ας κρατήσουμε το όνομα, το κλίμα άλλωστε είναι φανταστικό και όλοι λένε τα καλύτερα για το φαγητό της Καλαμάτας”.
Ο κ. Πομάσκι συνάντησε στο Στάδιο και τον παλιό του αθλητή και νυν προπονητή του Μεσσηνιακού Λούη Τσάτουμα, και χαριτολογώντας είπε: “ Συνάδερφος, πρέπει να γίνει καλύτερος και θέλω να μάθω κάτι από αυτόν”.

“Στολίδι για την πόλη”

Στην “Ε” μίλησε και η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται για προετοιμασία στην πόλη. “Ερχομαι αρκετά χρόνια, από όταν ήμουν συναθλήτρια με τον Λούη τον Τσάτουμα και τιμάμε το μέρος. Οποτε μας δοθεί η ευκαιρία, θέλουμε να βρισκόμαστε εδώ. Θα βγάλουμε ένα πολύ δυνατό μέρος της βασικής προετοιμασίας και νομίζω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν”, λέει η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος Οσο για τους λόγους που.. ψηφίζουν Καλαμάτα.

“Πρώτον έχουμε πολύ μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Ο κόσμος μας γνωρίζει. Ο,τι θέλουμε είναι όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ούτως ώστε να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα και όλο αυτό κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μας. Είναι αρκετά βελτιωμένες οι εγκαταστάσεις. Βλέπω ότι αρχίζουν και υπάρχουν μικροαλλαγές και μέσα στα βάρη, ακόμα και από την καθαριότητα.
Είναι ένα πολύ όμορφο στολίδι για την πόλη και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο και να έρχονται πάρα πολλοί ξένοι αθλητές, όπως έρχονταν. Εχει όλες τις δυνατότητες να γίνει διεθνές κέντρο προετοιμασίας”.
Για τα “Παπαφλέσσεια”, η. Β. Παπαχρήστου είπε ότι: “Είναι κάποιοι αγώνες, που είναι ιστορικοί και θα πρέπει να έρθουν ξανά στο προσκήνιο, εκεί που τους αξίζει”.

Μεγάλος στόχος το μετάλλιο

Για τις προσωπικές της φιλοδοξίες, η Βούλα Παπαχρήστου δεν κρύβει ότι ο μεγάλος στόχος είναι το ολυμπιακό μετάλλιο. “Αρχίζει ο ανοιχτός στίβος. Είναι αρκετά δύσκολο το καλοκαίρι. Ακολουθούν νωρίτερα από τους τους Ολυμπιακούς, αρκετοί αγώνες, κάποιο που είναι προετοιμασίας, κάποιοι πιο δυνατοί. Θα φτιάξουμε ένα ωραίο αγωνιστικό καλεντάρι με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Πομάσκι για να βρεθώ στην καλύτερη μέρα, την ημέρα που θα αγωνίζομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος και εύχομαι να με κρατήσει ο Θεός γερή για να τα καταφέρω.
Φυσικά, όταν πηγαίνεις στην Ολυμπιάδα, όλοι οι αθλητές στοχεύουν σ’ ένα μετάλλιο, δουλεύουν γι’ αυτό. Είναι πάρα πολλοί παράγοντες που μπορείς να αποκτήσεις ένα μετάλλιο. Ο καθένας θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό”.

Ακολουθούν και άλλοι αθλητές

Το Στάδιο αρχίζει λοιπόν να θυμίζει κάτι από τα... παλιά, με την παρουσία κορυφαίων αθλητών του στίβου. Οι αφίξεις θα συνεχιστούν μάλιστα το επόμενο διάστημα, αφού σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Δημήτρη Πουλόπουλο, θα έρθει ένα γκρουπ 9 αθλητριών από το εξωτερικό, ενώ στην Καλαμάτα αναμένεται για προετοιμασία και η αθλήτρια στα 400 μέτρα με εμπόδια, Ελπίδα Τόκα.