Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021 12:01

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σαράντα χρόνια συνεχόμενης αθλητικής παρουσίας

Γράφτηκε από τον
ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σαράντα χρόνια συνεχόμενης αθλητικής παρουσίας

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του Ευκλή, που διατηρεί τέσσερα τμήματα.

Τέσσερις δεκαετίες συνεχόμενης δράσης και έντονης αθλητικής παρουσίας. Η πρόεδρος του ''Ευκλή'' Ελένη Οικονομοπούλου σχολιάζοντας τα γενέθλια του συλλόγου αναφέρει: “Ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' είναι ένα ιστορικό Σωματείο, με έτος ίδρυσης στην πόλη της Καλαμάτας το 1981 (Καταστατικό / 17-11-1981) από τον Παναγιώτη Κουτρούλη και τα μέλη του τότε Καταστατικού. Με την φετινή χρονιά 2021 έχουν ολοκληρωθεί σαράντα χρόνια συνεχόμενης δράσης και έντονης αθλητικής παρουσίας στην πόλη μας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφασή της στις 02-12-1981 αναγνώρισε τον Σύλλογό μας ως Αθλητικό Σωματείο. Είμαστε εγγεγραμμένοι στα πρόσφατα (2020) ηλεκτρονικά Μητρώα της
Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Είμαστε μέλος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νοτίου Πελοποννήσου) και μέλος της Ε.Ο.Π.
(Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας). Στις 14-03-2018, έχουμε πάρει Βεβαίωση από την Γ. Γ. Αθλητισμού, ως Φορέας Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων με κωδικό Α.Τ. 08. Σήμερα υπάρχουν τα εξής 4 τμήματα: Τμήμα Πεζοπορίας/Ορειβασίας - Τμήμα Μπάσκετ στο οποίο από το 2015 έχει δημιουργηθεί Τμήμα Υποδομών (Ακαδημία Μπάσκετ) - Τμήμα Αγωνιστικής Ποδηλασίας και Τμήμα Εκδρομών. Τα μέλη της σημερινής Διοίκησης είναι: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος), Μιχαήλ Στακιάς (γραμματέας και έφορος μπάσκετ), Αγγελική Ματσούκα (ταμίας και έφορος εκδρομών), Δημήτριος Τσεκουράς (έφορος πεζοπορίας), Σπυρίδων Κάραλης (αναπληρωτής εφόρου πεζοπορίας), Γεώργιος Κότσης (υπεύθυνος διοργάνωσης ποδηλατικών αγώνων), Μαγδαλινή Μουτσούλα (μέλος Δ.Σ.) και Νικόλαος Αμμολοχίτης (μέλος Δ.Σ.). Υπεύθυνος στο τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας είναι ο Παντελεήμων Σταμάτης (τηλ. 693 263 7313) και στο τμήμα μπάσκετ υπεύθυνος προπονητής ο Ηλίας Στακιάς (τηλ. 694 700 6353). Υπόσχεση της σημερινής Διοίκησης είναι ότι θα συνεχίσουμε, να δημιουργούμε όμορφες δράσεις και θα έχουμε αθλητική παρουσία στους αγώνες μπάσκετ και αγωνιστικής ποδηλασίας φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τους αθλητές μας”.

Σε επιμορφωτικά σεμινάρια συμμετείχε ο Μιχάλης Στακιάς

Σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών παρακολούθησε ο Μιχάλης Στακιάς, γραμματέας και έφορος μπάσκετ του “Ευκλή”. Τα σεμινάρια έγιναν 16,18 και 24 Μαρτίου και ο κ. Στακιάς έλαβε τη σχετική βεβαίωση του Α’ κύκλου διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Χάρις στην ενεργή παρουσία και συμμετοχή των στελεχών των ερασιτεχνικών Σωματείων, μέσω ουσιαστικών ερωτήσεων και παρατηρήσεών τους, όχι μόνο διαμορφώθηκε το πλαίσιο της συζήτησης των 13 θεματικών ενοτήτων με τους ομιλητές στο Σεμινάριο, αλλά εξασφαλίστηκε η παρακαταθήκη για ακόμη πιο επιτυχές αποτέλεσμα στην επόμενη ανάλογη δράση: Στο πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, διάρκειας τουλάχιστον 80 διδακτικών ωρών.