Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 14:23

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας ο αγώνας “Run Messinia – Run for Freedom”

Γράφτηκε από τον

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας θα διεξαχθεί ο αγώνας “ Run Messinia – Run for Freedom” όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821 – 2021» στο σχεδιασμό των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει εντάξει άλλωστε τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στην παραπάνω διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα γίνει και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και άλλων Δήμων της Μεσσηνίας και αποτελεί ένα συμβολικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου συνολικής απόστασης 421 χιλιομέτρων, φόρο τιμής στα σημαντικά γεγονότα και τους ήρωες του 1821.

Η απόσταση θα καλυφθεί από 10 δρομείς σε 10 συνολικά μαραθώνιους μέσα σε 10 ημέρες. Πρεσβευτής της προσπάθειας θα είναι ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης.
Η υπερπροσπάθεια αυτή έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία του να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες και να συνεχίζουμε, αξίες συνώνυμες με αυτές της Επανάστασης του 1821 και γενικότερα της Ελληνικής Ιστορίας. Οι δρομείς θα ενώσουν τις περιοχές που συνδέθηκαν με την Επανάσταση στη Μεσσηνία από την Αρεόπολη, την Καλαμάτα, το Ραμοβούνι, το Καλογερέσι, την Τριπύλα, τον ‘Αγιο Νικήτα Σελλά μέχρι την Πύλο.

Τηλεοπτική κάλυψη

Το ιστορικό – αθλητικό γεγονός θα καλυφθεί τηλεοπτικά και θα προβάλει μνημεία και ιστορικά στοιχεία του τόπου μας μέσα από ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ – βίντεο, που θα δημιουργηθεί για την τηλεόραση Cosmote TV και προβληθεί σε περισσότερους από 1,5 εκατ. Τηλεθεατές. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας Covid-19.
Το Sports Production της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Active Media Group.