Τρίτη, 11 Μάιος 2021 18:32

Ασημένιο μετάλλιο η Πλατανιώτη στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

H Ευαγγελία Πλανατιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού στο σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Τεράστια επιτυχία για την καλλιτεχνική κολύμβηση της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σόλο (τεχνικό πρόγραμμα) συγκεντρώνοντας 89.1890 βαθμούς.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ανήκει στην Team Future της Bwin εκτέλεσε προ τελευταία στον τελικό της Βουδαπέστης το πρόγραμμα της και κέρδισε την 2η θέση πίσω από την Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 91.8445.

H Πλανατιώνη ανέβηκε στο βάθρο μετά από 5 τέταρτες και 6 πέμπτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό. Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση και το πρώτο μετά από το 2006 και το χάλκινο της Ναταλίας Ανθοπούλου στο σόλο.

Το χάλκινο πήρε η Λευκορωσίδα Κχαντόσκα με 87,7173. Η Πλατανιώτη θ' αγωνιστεί το πρωί (10:00) της Τετάρτης και στον τελικό του ελεύθερου σόλο.

Είναι το έκτο μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πρώτο μετά από 15 χρόνια.

Επίσης, η δεύτερη θέση της Πλατανιώτη "ισοφαρίζει" την καλύτερη ελληνική επίδοση, που είχε ως τώρα η Χριστίνα Θαλασσινίδου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, το 1991, το οποίο ήταν και το παρθενικό μετάλλιο της χώρας μας σε οποιοδήποτε άθλημα της πισίνας.

Πηγή: gazzetta.gr