Σάββατο, 15 Μάιος 2021 12:33

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία για τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία για τα "Παπαφλέσσεια"

Για αδιαφορία του υφυπουργείου Αθλητισμού και γενικότερα της κυβέρνησης κάνει λόγο η Αθλητική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή της, όσον αφορά τη διεξαγωγή των "Παπαφλεσσείων".

Το ιστορικό μίτινγκ στίβου που διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ο Μεσσηνιακός δεν θα διεξαχθεί ως γνωστόν φέτος, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν. Η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά για ποιο λόγο δεν δόθηκαν χρήματα και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο ώστε να εξασφαλιστεί η ετήσια διεξαγωγή του μίτινγκ και η επαναφορά του στο υψηλότερο επίπεδο διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού;
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Η διεθνής συνάντηση στίβου, "Παπαφλέσσεια", δε θα διεξαχθεί για το έτος 2021. Τα "Παπαφλέσσεια" αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας, αποτελώντας από το 1996 αναγνωρισμένη διεθνής συνάντηση κλασικού αθλητισμού με ιδιαίτερη αίγλη σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί γεγονός πως τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί αρκετή από τη λάμψη της διοργάνωσης. Τη στιγμή, λοιπόν, που χρειαζόταν η ώθηση και η βοήθεια, ώστε να αποκτήσουν τα "Παπαφλέσσεια" την παλιά τους αίγλη, οι αρμόδιοι αποφασίζουν τη μη χρηματοδότησή τους.
Η ματαίωση του φετινού μίτινγκ αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της αδιαφορίας του υφυπουργείου αθλητισμού και γενικότερα της κυβέρνησης, για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας. Στην προκειμένη περίπτωση, οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότηση 30.000 ευρώ από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου και κάποιους χορηγούς. Παρά την υπόσχεση για βοήθεια του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου (για τις οποίες δεν ξέρουμε ακριβή ποσά), ούτε το υφυπουργείο αθλητισμού, ούτε ο ΣΕΓΑΣ ενίσχυσαν οικονομικά τη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί, καθώς δεν συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό.
Η Καλαμάτα δε θα στερηθεί μόνο το διεθνές μίτινγκ που διοργανώνεται από τον Μεσσηνιακό Γ.Σ., αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην περιοχή. Αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς που έχουν συμμετάσχει στους αγώνες, έχουν επιλέξει πολλάκις την Καλαμάτα και το προπονητικό της κέντρο για την προετοιμασία τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην παγκόσμια προβολή της περιοχής και στην άνθηση της τοπικής οικονομίας και του αθλητικού τουρισμού Γίνεται σαφές λοιπόν πως οποιαδήποτε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υφυπουργείο αθλητισμού (υπαγόμενο στο υπουργείο πολιτισμού) θα είχε εκτός των άλλων ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα ενίσχυε την τοπική οικονομία, σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς. Απευθύνουμε λοιπόν ερωτήματα προς το αρμόδιο υφυπουργείο αθλητισμού και γενικότερα την κυβέρνηση:
- Γιατί δε δόθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα για τη διεξαγωγή του διεθνούς μίτινγκ "Παπαφλέσσεια";
- Υπάρχει κάποιο σχέδιο ώστε να εξασφαλιστεί η ετήσια διεξαγωγή του μίτινγκ και η επαναφορά του στο υψηλότερο επίπεδο διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού;
Υ.Γ. Κάτα τ' άλλα η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τιμά με κάθε τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την ίδια ώρα που ματαιώνει εκδήλωση με το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους ήρωές της".