Τρίτη, 18 Μάιος 2021 15:35

Τόκιο 2020: Οι γιατροί ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Γράφτηκε από τον
Τόκιο 2020: Οι γιατροί ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Πέρα από την πλειοψηφία των κατοίκων που δεν θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεξάγονται στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, ίδια επιθυμία έχει και η ιατρική κοινότητα του Τόκιο και την εξέφρασε με ανακοίνωσή της.

Από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όμως ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις εντός της χώρας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαπωνέζων (80%) ζητά την ακύρωση των Αγώνων, αλλά κάτι τέτοιο αποτελεί επιθυμία και της Ένωσης Ιατρών της πόλης που αριθμεί 6.000.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Γιοσιχάιντ Σούγκα, ότι" ζητάμε από τις αρχές να πείσουν την ΔΟΕ ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες.

Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων "η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη".

Πηγή: sport24.gr