Πέμπτη, 20 Μάιος 2021 21:03

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σημειώνοντας χρόνο 52.97.

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαΐκή κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου χάρισε ένα χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της 4ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης που γίνεται στην Βουδαπέστη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο και με χρόνο 52.97 κατέλαβε την 3η θέση. Ήταν το τρίτο - διαδοχικό - χάλκινο μετάλλιο από τον Απόστολο που ήταν 3ος στο ίδιο αγώνισμα το 2016 στο Λονδίνο και το 2018 στην Γλασκώβη.

Το χάλκινο του Αποστόλου ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση της Βουδαπέστης, μετά το χρυσό που κατέκτησε την Τρίτη η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα με επίδοση 57.37. Ήταν επίσης το 14ο χάλκινο μετάλλιο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το 22ο συνολικά (4-4-14).

Αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε στην σελίδα της ΚΟΕ:

"Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρίσκομαι με ένα μετάλλιο στο στήθος για τρίτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό μαρτυρά την πολύ σκληρή και συστηματική δουλειά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τον προπονητή και τους συνεργάτες μου. Η κούρσα ήταν εξαιρετικά γρήγορη και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο σημερινό μετάλλιο".

 

Πηγή: sport24.gr