Δευτέρα, 24 Μάιος 2021 14:47

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ξεκίνησε τα τουρνουά μετά από μεγάλη αγωνιστική απραξία

Γράφτηκε από τον

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Λαζαρίδης μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα αποχής, εξαιτίας της πανδημίας.

Ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο έχει βάλει ψηλά τον πήχη φέτος το καλοκαίρι και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να πάρει την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο!
Μια αποστολή πολλή δύσκολη που γίνεται ακόμη δυσκολότερη εξαιτίας των περιορισμένων τουρνουά που διεξάγονται στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά ο Γιώργος με τη στάση ζωής του έχει αποδείξει πως δεν τα παρατά ποτέ και θα τα δώσει όλα για να βρεθεί τον Αύγουστο στο Τόκιο.
Πριν το Πάσχα ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο συμμετείχε σε δύο τουρνουά στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Ηταν τα πρώτα τουρνουά που συμμετείχε μετά από ενάμιση χρόνο, αν εξαιρεθεί ένα τουρνουά στην Πορτογαλία τον Σεπτέμβριο.
Οπως ήταν λογικό του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός, ενώ και μια ξαφνική αδιαθεσία δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος και σε τρίτο τουρνουά στη γείτονα χώρα.
Από τις 4 έως τις 14 Μαϊου ο Γιώργος Λαζαρίδης βρέθηκε με την εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο στη Νότια Πορτογαλία, στην πόλη Βιλαμούρα όπου συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Συμπαίκτης του Λαζαρίδης ήταν ο Στέφανος Διαμαντής, ενώ προπονητής της εθνικής ομάδας είναι ο Γιώργος Κοντός.
Σε αγωνιστικό επίπεδο τα πήγε καλύτερα σε σχέση με τα τουρνουά της Τουρκίας, φτάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς όπου εκεί ηττήθηκαν από την Πολωνία.
Αυτό το διάστημα ο καλαματιανός πρωταθλητής προπονείται τόσο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα όσο και στο Γέρακα, στην Αττική με τον κ. Κόντο.
Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι στις 30 Μαϊου έως τις 10 Ιουνίου, όπου θα συμμετάσχει σε δύο τουρνουά στην Κροατία και ένα στην Αυστρία.
Στόχος του είναι να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, δηλαδή να μαζέψει πόντους ώστε να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Τόκιο.
Το ευχάριστο και δείγμα της αξίας του είναι πως ο Γιώργος Λαζαρίδης έχει συμπεριληφθεί εδώ και δύο μήνες στην προπαραολυμπιακή ομάδα, βρίσκεται δηλαδή στον αρχικό σχεδιασμό της εθνικής παραολυμπιακής ομάδας.
Στόχος φυσικά είναι να βρίσκεται και στην τελική αποστολή, κάτι που θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.