Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 14:12

Τεντόγλου, Σπάνοβιτς και άλλα αστέρια στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων Καλλιθέας

Γράφτηκε από τον
Τεντόγλου, Σπάνοβιτς και άλλα αστέρια στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων Καλλιθέας

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη το 11ο «Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων» που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και του ΣΕΓΑΣ.

Το παρών θα δώσουν πολλά αστέρια του στίβου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των άλλων συμμετοχών, ξεχωρίζουν αυτή της Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιβάνα Σπάνοβιτς από τη Σερβία που θα πάρει μέρος στο άλμα σε μήκος. Η συμμετοχή αυτή της Σέρβας αθλήτριας είναι η δεύτερη στον αγώνα, αφού είχε συμμετάσχει πάλι το 2018 και είχε πετύχει 6.98μ που ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Στο ίδιο αγώνισμα, στους άνδρες ξεχωρίζει η συμμετοχή του Πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτου Τεντόγλου, στο τριπλούν θα πάρει μέρος o «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 Δημήτρης Τσιάμης, η περσινή νικήτρια στο τριπλούν που είχε σημειώσει ρεκόρ νεανίδων με 14.12μ Σπυριδούλα Καρύδη, στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ και ο Εμμανουήλ Καραλής , ενώ στο ύψος οι Κώστας Μπανιώτης, Αντώνης Μέρλος και στις γυναίκες Ιωάννα Ζάκκα και Τατιάνα Γκούσιν.
Μεταξύ των ξένων αθλητών που θα συμμετάσχουν είναι και ο Σουηδός Φαμπιάν Ντέρλιντ στο ύψος, στο μήκος οι Ζαν Πιερ Μπερτράν (Γαλλία), Γιάν Ραντριανασολο (Γαλλία), η Τουγκμπά Ντανισμάζ (Τουρκία) και Αριάνα Κουζμάνοβα (Βουλγαρία) στο τριπλούν και πολλοί ακόμη Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.
Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, European Athletics και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics.
Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15.30 και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 20.00.